Ми у Facebook
24.02.2016, 16:00

Якими мають бути труби для водопостачання?

Обираючи житло у новобудові, люди звикли звертати увагу на транспортну доступність проекту, матеріали будівництва, планування квартир, надійність забудовника.
І зовсім невелика їх кількість задумується над тим, що по суті забезпечує «благами цивілізації» і комфортом майбутню оселю, - інженерією будинку.

Про ноу-хау у системах для водопостачання та опалення, про роль внутрішніх інженерних комунікацій у житті мешканців багатоквартирних будинків і німецьку якість розповідає Сергій Жовтко, заступник директора з капітального будівництва «РЕНОМЕ-ЄВРОБУД».





Про вплив інженерії на якість та екологічність життя
Інженерне забезпечення будинку, безумовно, впливає на якість проживання. Все просто, можна побудувати шикарний будинок, однак в ньому буде неможливо жити через, наприклад, з постійні перебої з водою.

Екологічність, на мою думку, скоріше залежить від інженерної складової проекту. Наприклад, за допомогою технологій можна забезпечити багатоступеневу систему очищення води, в ході якої її жорсткість знижується в кілька разів. Крім того, раціональне витрачання теплової енергії досягається шляхом автоматичного регулювання систем опалення та гарячого водопостачання. Тобто у сукупності всі ці технології сприяють енергоефективності, а значить, екологічності будинку.

Про технології майбутнього у новобудовах Рівного
У 2015-му «РЕНОМЕ-ЄВРОБУД» розпочала зведення цілого архітектурного ансамблю по вулиці Костромській. Новий житловий комплекс під назвою «Спектрум» складається з восьми будинків. Ще на етапі проектування ми запланували, що він буде класу comfort і якісно відрізнятиметься від усіх будівельних проектів міста.

Ми живемо в столітті сучасних технологій, коли фактично щороку з'являються нові вдосконалені інженерні системи. Тож компанія намагається по максиму впроваджувати ці новинки в роботі. І якщо говорити про опалення та водопостачання у «Спектрумі», то тут буде встановлено універсальну трубопровідну систему RAUTITAN від німецького виробника Rеhau.



Про секрети німецьких гнучких труб
Ключовими були показники якості, економічності та довговічності – усі три вдало поєднуються у одному рішенні. Особливість гнучких труб RAUTITAN полягає в унікальному полімерному з'єднанні на насувній гільзі. З його допомогою досягається 100% герметичності. Система не вимагає гумових ущільнювачів, які можуть зношуватися з плином часу, бо функцію ущільнювача в ній виконує сама труба. Монтаж може здійснюватися при -10°С, не вимагає пайки і зварювання, виконується швидко і надійно.

Німці суворо контролюють якість власного продукту – від найменших до найбільших деталей. На сьогоднішній день більше одного мільярда деталей витримали жорстокі перевірки та випробовування.

Окрім легкості, швидкості та надійності прокладання RAUTITAN, велике значення має також довготривалий термін експлуатації системи. Крім усього, вона не тільки відповідає усім вимогам, а й пропонує надійний захист, наприклад, від утворення накипу та від корозії внаслідок ржавіння. А все завдяки ідеальній гладкості внутрішньої поверхні, яка перешкоджає утворенню будь-яких утворень на стінках труб і зберігає пропускну здатність на протязі 50 років.

Ці труби мають привабливий зовнішній вигляд і підходять як для розміщення всередині будівлі, так і для укладання в стяжку, і під штукатурку. Систему можна підключити до опалювальних приладів з підлоги, зі стіни або з-під плінтуса, або ж через гарнітуру. Це дозволяє «вписати» систему в будь-який інтер'єр.



Про воду просто з-під крану
Чиста, без домішок і важких металів. Усі компоненти системи RAUTITAN стійкі до старіння і корозії, появи відкладень на протязі всього терміну служби. Труби із зшитого поліетилену, полімерні фітинги, фітинги з латуні, бронзи і нержавіючої стали відповідають найвищим гігієнічним нормативам і європейським вимогам.

А ще, протікаючи по системі труб і фітингів, вода не змінює свій склад, тому що ні матеріал труб, ні матеріал фітингів не вступають в реакцію з водою на відміну від систем на основі металевих труб і фітингів.

Читати також:

«А ви готові до нового стилю проживання?» - Новий проект житлового комплексу від групи компаній «РЕНОМЕ»

Зазираючи у вікна: що (не)приховує ЖК “Spectrum”?





На правах реклами