Ми у Facebook
28.02.2016, 12:30

Ще один український банк визнали неплатоспроможним

Родовід банк, 99.9% якого належать державі, вирішили вивести з ринку.
НБУ за погодженням з Мінфіном прийняло рішення про визнання неплатоспроможним Родовід Банку і передачі його в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, повідомляє прес-служба Мінфіну.
"З метою раціонального підходу до використання державної власності та коштів бюджету, було прийнято рішення про виведення цього банку з ринку", - говориться в повідомленні.

Відомство додає, що дане рішення прийнято на виконання стратегії розвитку державних банків.

Сезонних овочів в Україні стає все менше


Мінфін нагадує, що Родовід банк був капіталізований державою в 2009-2011 роках на загальну суму 12,35 млрд грн, що дозволило забезпечити розрахунки майже на 10 млрд грн вкладів фізичних осіб як самого банку, так і переданих зобов'язань перед вкладниками Укрпромбанку.

Серед причин Мінфін назвав як відсутність законодавства, так і низьку результативність роботи банку з власними активами.

У центрі Києва обвалився будинок

Згідно з даними НБУ, на кінець жовтня 2015 року Родовід банк за розміром активів (8,43 млрд грн) займав 20 місце серед 123 банків, а його чистий збиток за 9 місяців склав 121,6 млн грн. На рахунку банку на цю дату було 144 млн грн, інвестиційна нерухомість - 3,97 млрд грн, а зобов'язання перед іншими банками становили 4,93 млрд грн, а перед клієнтами - 96,2 млн грн.






На правах реклами