Ми у Facebook
01.06.2016, 10:00

Народний депутат України Василь Яніцький: "Майбутнє починається сьогодні"

Вітання народного депутата України Василя Яніцького з нагоди Дня захисту дітей.
Діти – це велике щастя. Від першої усмішки, першого зуба, першого слова, першого кроку батьки наче заново переживають своє життя і відчувають свою причетність до творення нової особистості. Ми виховуємо дітей, і діти нас виховують також. Кажу це як батько двох синів, які з дитячого віку переходять у підлітковий, і багато чого мене навчили і продовжують учити.

Діти – це і велика відповідальність. Вони сьогодні дуже рано дорослішають, намагаючись знайти своє місце в житті, бо крім моря інформації стикаються із морем дорослих проблем: війна, заробляння грошей, вміння брати на себе відповідальність. Їм так само важко, як і дорослим. Але вони лишаються дітьми. І їм так важливо відчувати нашу підтримку і любов, бачити перспективу, вірити в себе і у власні сили. Щоб правильно визначитися, який обрати шлях.

Саме тому підтримка обдарованих дітей з перших днів існування Благодійного фонду «Наш Край» - один із головних пріоритетів його діяльності. Ми починали із безпрецедентної акції «Книжка в дарунок», коли протягом кількох місяців творчі десанти за участю найвідоміших дитячих письменників побували у 90 школах поліської глибинки, а бібліотеки поповнилися цікавими новинками. Ми започаткували щорічну іменну премію «Інтелект» для старшокласників, які показали найкращі результати з предметних олімпіад та в наукових конкурсах. Ми підтримуємо шкільні спартакіади і спортивні команди, а також – спортивно-патріотичний табір, який щороку організовує під Берестечком школа бойового гопака «Джура» та її керівник Петро Велінець. Ми постійно допомагаємо юним талантам з поїздками на конкурси і разом із ними радіємо перемогам. Бо віримо, що саме творчі, активні і креативні особистості зроблять Україну такою, якою ми хотіли б її бачити.

Колись любили повторювати: «Діти – наше майбутнє». Сьогодні з упевненістю можна сказати, що це майбутнє починається сьогодні. І саме від нас, дорослих, залежить, яким воно буде.

А в Міжнародний день захисту дітей хочеться додати, що це майбутнє потрібно захищати. Від агресії, озлобленості і неправди. Дитячі душі дуже чутливі до цього. Тож нехай у нашому житті негативу буде якнайменше. А більше – добра, любові і дитячого сміху.

Народний депутат України, Голова правління благодійного фонду «Наш Край» Василь ЯНІЦЬКИЙ.









На правах реклами