Ми у Facebook
06.06.2016, 19:00

З монархом та без податків: на Чернігівщині чоловік створив окрему «державу».

Монарх так званої «держави» незаконно розмитнює авто, а його існуванням вже зацікавились у СБУ.
У селі Бакаївка Ічнянського району, що на Чернігівщині уже 14 років поспіль існує своя «держава». Своєрідна організація діє у рамках закону, бо ж сільський голова Бакаївки Костянтин Бережняк не жаліється на свого «конкурента».

Мешканці «країни навпаки» мають свої паспорти, а також - звільняють від сплати податків і кримінальної відповідальності. Заправляє цим всім самопроголошений монарх, який називає своїх підданих (а такі теж є!) – «титульним суверенним народом України».

В Україні активізувалися шахраї: фінансові "піраміди" ростуть гігантськими темпами

Свою владу так званий монарх усвідомив тоді, коли залишився без… автомобіля! Авто «його величності» конфіскували поліцейські, втім, вже за кілька днів транспортний засіб повернули власнику, бо той пред’явив правоохоронцям заламінований папірець виданий від імені "Титульного суверенного народу України", достовірності якого й повірили у поліції.

Все ж про диво-державою вже зацікавились у СБУ, хоча поки й наголошують, що інформації про наявність кримінальних проваджень щодо цієї організації немає.

Нині самопроголошена держава в державі живе й процвітає, бо основним джерелом її доходу є розмитнення авто. Транспортний засіб потрапляє на територію України з Європи, проходить постановку на облік та навіть отримує номерний знак та так званий паспорт "Титульного Суверенного Народу України".
Також до функцій держави відноситься залучення до співпраці приватних підприємців, надання екстериторіальних прав (звільнення від державного оподаткування, недоторканність майна, непідсудність) та інше.

Антимонопольний комітет шукає бажаючих будувати конкурентний ринок ритуальних послуг

Чому правоохоронці не приймають радикальних мір? Бо у законодавстві України, дійсно, є кілька прогалин, які не передбачають покарань для таких видів діяльності. Втім, як довго зможе проіснувати така держава – вирішуватиме поліція та правоохоронні служби.





На правах реклами