Ми у Facebook
15.07.2016, 12:16

Доула. Чому варто мати помічницю на пологах

Незвична для нашого слуху професія - доула - набуває все більшої популярності в Україні. У Європі, США та інших розвинених країнах доули мають стійкий попит завдяки ефективності їх роботи.
Перша доула у місті Рівне розповість нам про те, що ж це за професія і чому варто мати помічницю на пологах.

Вагітність і початок материнства — особливий період в життя кожної жінки. Це час змін, якому притаманна особлива чуттєвість, заглибленість у себе, ніжність, але, водночас, і вразливість. Тому майбутній мамі вкрай потрібні уважність, розуміння і підтримка . Професійно таку підтримку надає саме доула.

Доула — спеціаліст перинатальної сфери. Вона гарно орієнтується у фізіології пологів, має власний позитивний досвід і володіє різними техніками допомоги жінці у пологах. Доула надає емоційну, фізичну та інформаційну підтримку жінці у період вагітності, впродовж усіх пологів та на початку материнства.



Що доула робить:
- готує до пологів і батьківства (курс занять);
- допомагає в складанні плану пологів;
- розслабляє за допомогою масажу, акупресури та інших технік;
- пропонує позиції, які полегшують біль і сприяють м'якшим і більш ефективним переймам;
- слідкує, щоб жінка не виснажувалась;
- підбадьорює і додає впевненості;
- підказує тату що відбувається і як бути корисним;
- допомагає налагодити спілкування з медичним персоналом;
- підтримує жінку у будь­-якому її рішенні.

Зазвичай супровід охоплює кілька зустрічей до пологів, постійний телефонний зв'язок на пізніх термінах вагітності, безперервна підтримка впродовж пологів, а також відвідини вдома після народження дитини. Доула також може піклуватись про сім'ю після пологів: допомагати по дому, давати поради по догляду за дитиною, сприяти налагодженню грудного вигодовування, підтримуювати емоційно.



Дослідження свідчать, що супровід доули позитивно впливає на перебіг пологів : зменшується кількість незапланованих кесарських розтинів, скорочується тривалість пологів, зменшується необхідність стимуляції та епідуральної анестезії, високі успіхи в грудному вигодовуванні, менше 1% жінок висловлюють незадоволення своїми пологами. Усе це має значення як для здоров'я і настрою мами, так і для її малюка.



Беззаперечними є переваги пологів з доулою для тата. Чоловікам простіше зберігати рівновагу, коли вони розуміють усе, що відбувається. Доула може відповідати на запитання, які так часто виникають у пари. Чи пора вже їхати в пологовий, як краще допомогти жінці полегшити відчуття, чи нормально те, що зараз відбувається, чи краще покликати лікаря та багато інших питань. Якщо пологи тривають довго, присутність доули - це можливість для тата відійти подрімати і перекусити, щоб не виснажитися до найважливішого моменту - народження малюка.



Важливо, щоб доула, яка буде супроводжувати Ваші пологи здавалась Вам приємною як людина. Тому взаємини краще почати з зустрічі, на якій Ви висловите свої побажання і задасте важливі для Вас запитання.
Домовитись про зустріч у м. Рівне можна за нижче вказаними контактами.

Юлія Бать
- сертифікована доула, консультант з грудного вигодовування.



Тел. (068) 950-95-69

yummymommy.com.ua

https://www.facebook.com/yummymommy.ua/

https://vk.com/yummymommyua






На правах реклами