Ми у Facebook
17.08.2016, 17:00

У Рівному - новий проект "25: творці Незалежності"

Напередодні 25-ї річниці Незалежності журналісти "ОГО" підготували серію матеріалів про жителів Рівненщини, які зробили особливий внесок в утвердження і зміцнення нашої держави в різних сферах. Усі статті ми об'єднали загальною назвою “25: творці Незалежності”. Читайте їх на OGO.ua з 18 серпня!
Наш проект не є рейтингом. Головне для нас, журналістів, - розповісти про гідних людей, а не розставити їх за рейтинговими “сходинками”. Адже кожен із героїв журналістських матеріалів, незалежно від політичних переконань, віку, досвіду, роду занять, власною діяльністю утверджує нашу державу, змінює світ навколо себе, прагнучи привнести в нього власний досвід та енергію на благо України, на благо всіх нас. Бо Україна починається з кожного з нас, Україна — це ми.

У кожного може бути власне ставлення до того чи іншого героя нашого рейтингу, особливо, якщо він — політик, посадовець, публічна особа. Тут — усім однозначно не вгодиш. Але світ — він різноманітний і багатовимірний, тож давайте і сприймати його таким різним. Наша різноманітність — це наша перевага, а право мати власні переконання — одна з фундаментальних цінностей демократичного суспільства, до якого ми прагнемо.

Безперечно, незалежна Україна не відбулася б без відчайдушності тих, хто першим почав, висловлюючись мовою Франка, "лупати сю скалу". І ми віддаємо їм данину поваги в нашому проекті. Але утвердження незалежної України не закінчилось 24 серпня 1991 року — воно того дня лише розпочалось. Як кажуть мудрі люди, кінець однієї історії — це початок іншої. Україна — це всі ми, а утвердження нашої незалежної держави — результат нашої ж праці: у школі, на заводі, в лікарні, у бізнесі, на сцені... Саме так форма наповнюється змістом.

Проект “25: творці Незалежності” не претендує на вичерпність. Це в жодному разі не список усіх, хто долучився до творення і зміцнення нашої незалежної держави на теренах Рівненщини — навіть лишень упродовж останньої чверті століття. Не вистачить газетних сторінок, аби бодай згадати імена всіх героїв, які полягли за Україну, за нашу можливість жити в мирі й творити навколо себе світ, у якому живемо. Забракне шпальт задля бодай побіжної згадки про всіх тих, хто жертовною працею, кровно заробленою гривнею, вірою і дією поклав кожен свою цеглинку у фундамент нашої спільної української домівки — з золотими куполами церков, пам'ятниками героям, натхненними мистецькими творами, в яких злітає до небес українська душа. Тому проект “25: творці Незалежності” — це лише своєрідний маленький зріз, невеличкий пазл у об'ємній картині сьогодення нашої Рівненщини. Картині, яку ми, журналісти, створюємо і відображаємо щодня — зокрема, на сторінках газети “ОГО”, журналу “Вітаємо” і Рівненського інформаційного порталу OGO.ua.

Отож, цікавого вам читання — і з прийдешнім святом, днем Незалежності України вас, дорогі наші читачі! Нехай Господь благословить нашу рідну країну на мирне і заможне життя на власній землі, у своїй хаті, де, як писав Кобзар, “своя правда, і сила, і воля”!

Читайте на OGO.ua матеріали проекту "25: творці Незалежності" з 18 серпня!





На правах реклами