Ми у Facebook
20.08.2016, 17:00

Чемпіонат України. 5 тур. «Верес» - «Авангард» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 20 серпня, рівненський «Верес» проведе поєдинок 5 туру Чемпіонату України серед команд першої ліги. Підопічні Володимира Мазяра вдома поміряються силами з «Авангардом» із Краматорська, що на Донеччині. Матч відбудеться на стадіоні «Авангард» у Рівному і розпочнеться о 18:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», спортивне товариство-прародич нинішнього «Авангарду» зародилося у Краматорську ще у 1912-му році.

Футбол у місті зародився завдяки ініціативі Краматорського металургійного товариства (нині – Старокраматорський машинобудівний завод). Підприємство, яке і дотепер є основним бюджетонаповнювачем міста – досі підтримує футбольну команду майстрів.

Втім, офіційно футбольний клуб «Авангард» було засновано у 1955-му році. Починаючи із 1960-го команда упродовж десяти сезонів виступала у чемпіонаті СРСР (клас «Б»). Після цього великий футбол зник із Краматорська майже на тридцять років. У 1998-му спробою його відродження була команда «ВВС-Краматорськ», яка втім відіграла лише один сезон у Другій лізі чемпіонату України.

Лише шість років тому, у 2010-му у Краматорську вдалося відродити «Авангард». У чемпіонаті 2011-2012 команда дебютувала у Другій лізі чемпіонату України. «Авангард» сходу посів друге місце у групі «Б», виграв перший раунд плей-офф за вихід до Першої ліги у чернігівської «Десни» і опинився за крок до підвищення у класі. У вирішальній грі краматорські футболісти у Хмельницькому зіграли проти одного із невдах Першої ліги того сезону – МФК «Миколаїв». «Авангард» двічі вів у рахунку, втім зрештою програв – 3:4.

Незважаючи на прикру поразку, краматорці таки здобули путівку до Першої ліги, завдячуючи вінницькій «Ниві», яка знялася з турніру.

У дебютному сезоні другого за рангом дивізіону українського футболу «Авангард» одразу зарекомендував себе міцним середняком. Команда здобула 15 перемог у 34 матчах і фінішувала сьомою у турнірній таблиці.

Наступний сезон 2013-2014 став для «Авангарду» справжнім випробуванням. Команда не зуміла дограти чемпіонат. Адже через бойові дії на Донбасі «Авангард» не міг тренуватися і проводити домашні матчі у рідному місті. У чотирьох поєдинках сезону у підсумку краматорцям були зараховані технічні поразки.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Через війну «Авангард» зник із футбольної карти України на цілий рік. Повернулася команда до Першої ліги вже у сезоні 2015-2016, відновивши своє членство у ПФЛ. Упродовж усього чемпіонату краматорці боролися за виживання і врятувалися від вильоту лише завдяки ще більш невпевненій грі конкурентів.

Востаннє у чемпіонаті Першої ліги «Авангард» перемагав ще 9 квітня 2016 року («Гірник-Спорт» - «Авангард» - 0:1). З тих пір команда не може виграти вже у десяти матчах поспіль.

Нинішній чемпіонат «Авангард» розпочав із нічиєї в Охтирці – 1:1. Потім краматорці на власному полі поступилися «Черкаському Дніпру» - 0:1, зіграли унічию з «Геліосом» - 0:0 та «Буковиною» - 1:1.

Особливим суботній матч стане для екс-гравця НА ФК «Верес» Ігоря Малиша. Навесні він завоював із рівнянами срібні медалі Другої ліги, а нині виступає за «Авангард».

Історія протистоянь:

В офіційних матчах «Верес» та «Авангард» дотепер не зустрічалися.

ДОСЬЄ:

«Авангард» (Краматорськ)

Дата заснування: 1955

Найвище досягнення у чемпіонатах України: 7 місце у Першій лізі








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ