Ми у Facebook
17.09.2016, 12:00

Рівнянки здобули золото і срібло Чемпіонату Європи з важкої атлетики [+Фото]

Представники Рівненщини Марія Тимощук та Аліна Кірічук виграли золоту та срібну медалі на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Змагання проходили у Польщі у місті Нови-Томишль серед серед юнаків та дівчат до 17 років.
Загалом Україну на Чемпіонаті представляли одинадцять дівчат та дев’ять хлопців.

Марія Тимощук у ваговій категорії 58 кг виборола перше місце у сумі двох вправ – ривку та поштовху. Як повідомили у Федерації важкої атлетики України це чемпіонство у Марії стало третім з результатом 187 кг (84 + 103). Спортсменка здобула також «мале» золото у вправах.

Cрібло українській команді принесла Аліна Кірічук (категорія до 63 кг до 17 років) з результатом 189 кг (ривок 84 кг + поштовх 105 кг). Спортсменка зі Здолбунова здобула всі три срібні медалі Чемпіонату Європи.

До змагань обох дівчат підготував тренер Микола Мамчин.

Завдяки показаним на європейському чемпіонаті результатам юні важкоатлетки з Рівненщини поїдуть у жовтні цього року на Чемпіонат світу, який пройде у Малайзії.

Нагадаємо, що раніше відразу дві представниці Рівненської області здобули медалі найвищої проби на всеукраїнських змаганнях з важкої атлетики серед кадетів. А одній з спортсменок - Марії Тимощук – при цьому вдалося, одночасно, поставити три рекорди України.

Для Марії ця перемога стала подвійною чи, навіть, трикратною. Адже вона була найкращою з рекордами України в окремих вправах - ривок 90 кг, поштовх – 107 кг і відповідно у сумі – 197 кг. Тобто за одні змагання – відразу три рекорди.

Щодо Аліни Кірічук, то вона здобула золоту медаль у ваговій категорії до 69 кг.

А влітку у Рівному відбувся чемпіонат області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 років. Окрім цього відбулися змагання спортивно-масового фестивалю ветеранів фізичної культури і спорту Рівненської області.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Юні рівненські легкоатлети відзначилися на Чемпіонаті України в Запоріжжі

Рівненчанки здобули «рекордне» золото на Чемпіонаті України в важкої атлетики












На правах реклами