Ми у Facebook
15.10.2016, 10:30

«Рівнеоблводоканал» робить все, щоб у рівнян було менше проблем

Ні у кого не виникає сумнівів, що надання послуг водопостачання та водовідведення, і повноцінна робота підприємства, котре надає ці послуги – є стратегічно важливими для розвитку міста та країни, вцілому.
Саме такий здавалось би доступний ресурс, як вода, забезпечує можливість функціонування окремої людини, громади міста Рівне та області загалом.

Те, що підприємство РОВКП «Рівнеоблводоканал» є комунальним, і належить всім жителям області, - є важливою і необхідною перевагою в наш час. Проте, це не дає спокою людям, котрі незважаючи на багатомісячне протистояння з трудовим колективом, не змогли його захопити. Саме тому щедро фінансуються медійні компанії проти важливого комунального підприємства краю.

Через місцеві і всеукраїнські ЗМІ поширюється інформація про проведення аукціону в системі електронних закупівель «Prozorro», а саме «Засувок з маховиком 2-сторонньої дії з комплектом фланців» у кількості 6 шт. Цілий тиждень всі критикували те, що в аукціоні виграла дорожча пропозиція. Проте ніхто з тих, що намагались вчергове дискредитувати роботу «Рівнеоблводоканалу», навіть не спробували розібратись що і для яких цілей купувалось, і чому у відкритому аукціоні перемогла дорожча пропозиція серед далеко не ідентичних пропозицій.

В першу чергу, потрібно пояснити, що зазначені засувки передбачені для встановлення на напірних колекторах насосних каналізаційних станцій (5 категорія складності). Найвища категорія складності вказує на те, що особливо прискіпливо потрібно ставитись не лише для встановлення «засувок», а і до подальшої експлуатації, значимість якості. Крім того, це не прості засувки, а великого діаметру 500-600 мм та високо напірні.

«Рівнеоблводоканал» чітко пояснює, чому тендерний комітет прийняв рішення закупівлі саме «засувок» від ТОВ «Акваінтех Україна», а не пропозиції від товариства «ТД Бренд Груп»:

1. Засувки від товариства «ТД Бренд Груп» не відповідали технічним вимогам, елементарно робочий тиск не витримав би навантажень.
2. Необхідність закупівель додаткових фільтрів перед засувками від «ТД Бренд Груп»
3. Проведення ремонтних робіт не регулюється при експлуатації і поперечне ущільнення не регулюється під час експлуатації засувок «ТД Бренд Груп».
4. Зміна положення засувок неможлива від «ТД Бренд Груп».
Крім того, було багато інших зауважень щодо нижчої цінової пропозиції, зокрема від матеріалу з котрої виготовлені засувки до можливості поставити очікуваний предмет закупівлі. І, що цікаво, а яка ринкова вартість засувок VAG (Німеччина), і як вона співвідноситься із ціною, яку запропонував учасник аукціону!

Тендерний комітет «Рівнеоблводоканалу» та керівництво підприємства несе персональну відповідальність за безпечну роботу об’єктів водопостачання та водовідведення. Аварійні ситуації, котрі можуть виникнути, потрібно унеможливлювати, в тому числі якісним обладнанням.

Максимально просто можна пояснити все таким чином: «засувки», котрі були представлені в найнижчій ціновій категорії, не витримали б тиску всіх фекально-водяних мас, які могли б опинилися б на вулицях міста у випадку аварійної зупинки каналізаційних насосних станцій. Тоді б це була вже екологічна, техногенна і санітарно-епідеміологічна катастрофа для всього регіону. Тендерний комітет колегіально приймав рішення, враховуючи думку фахівців і спеціалістів, з метою недопущення витікання каналізації.

Можемо згадати нещодавній факт, коли ті самі «активісти», котрі кинулись критикувати аукціон, максимально сприяли тому, щоб придбати за бюджетні кошти «найдешевшу» продукцію країни окупанта, а саме шкільні автобуси вартістю майже 12 млн. грн., далеко не найкращої якості.

Для всіх зацікавлених у вивченні ситуації щодо закупівлі «засувок», керівництво підприємства надало повну інформацію про проведення аукціону, в тому числі протоколи засідання тендерного комітету.

Прозорість діяльності «Рівнеоблводоканалу» є важливим чинником того, що керівництво підприємства проводить закупівлю через відкриті аукціони в системі «Prozorro».





На правах реклами