Ми у Facebook
11.02.2017, 13:00

Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку) дитини

Важливою процедурою, яку повинні виконати батьки після народження дитини – це реєстрація її місця проживання.
Для того, щоб провести процедуру реєстрації місця проживання дитини рівняни повинні звернутися до Рівненського регіонального ЦНАПу. Він знаходиться за адресою - м. Рівне, майдан Просвіти, 2 (біля Рівненської обласної державної адміністрації).

У ЦНАПі вам потрібно зареєструватися у електронній черзі. На рецепції постійно чергують працівники центру, які готові вам допомогти та провести реєстрацію. Якщо ж ви знаєте, як це зробити самостійно, то за допомогою електронних моніторів ви можете самі роздрукувати чек з вашим особистим номером.

Крім того, на чеку ви дізнаєтеся інформацію про те, які спеціалісти відповідного сектору працюють зараз і скільки ще клієнтів знаходяться у черзі перед вами.

Як рівнянам зареєструвати місце проживання (прописку)

Якщо ви хочете зареєструвати місце проживання дитини, то на моніторі ви обираєте – Реєстрація, зняття з реєстрації місця проживання на території міста Рівного. Далі натискаєте – Роздрукувати чек. На ньому буде ваш номер, який повинен з’явитися на екрані у залі очікування. На дисплеї також буде вказано до якого спеціаліста вам потрібно звернутися.

Після того, як ваш номер висвітиться на екрані, зерніться до відповідного спеціаліста. Він розповість, що для того, щоб оформити прописку для дитини потрібно пред’явити паспорти обох батьків, якщо батьки не зареєстровані за однією адресою та свідоцтво про народження дитини. Крім того, для проведення оплати у банку на території ЦНАПу потрібен ідентифікаційний код. За реєстрацію місця проживання стягується адміністративний збір у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати (13,60 грн).

Також спеціалісту ЦНАПу потрібно надати документи, що підтверджують: право на проживання в житлі – ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди); рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї на реєстрацію місця проживання (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх за адресою реєстрації місця проживання батьків / одного з батьків або законного представника /представників).
Також потрібно пред’явити паспорти тих, хто також прописані у житлі, куди прописується дитина.

Рівненський регіональний ЦНАП став одним з кращих в Україні

Уся процедура з реєстрації місця проживання займає близько десяти хвилин. Тим самим це мінімум затрат вашого часу, а найважче – зібрати усі документи, адже решту зроблять за вас працівники Рівненського регіонального ЦНАПу.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ