Ми у Facebook
20.03.2017, 09:02

Знайомтесь, красуні Острозької академії! Оберіть переможницю інтернет-голосування!

23 березня у Національному університеті "Острозька академія" відбудеться щорічний студентський конкурс краси, творчості та інтелекту "Гальшка року". "ОГО" традиційно пропонує всім бажаючим обрати "Гальшку OGO.ua" - конкурсантку, яка переможе в інтернет-голосуванні. Знайомтесь із красунями!
„Гальшка року” - це не звичайний конкурс краси. Дівчата дефілюють сценою не у купальниках, а у вишуканих сукнях, багато говорять, демонструють таланти і розкривають свій внутрішній світ. Гармонія зовнішності та розуму, блискучий інтелект і високі людські якості, артистизм і талант — ось яке поєднання найбільше цінується на “Гальшці року”.

Змагання красунь має виразну історичну складову - воно присвячене фундаторці Острозької академії княжні Гальшці Острозькій. (Звідси й назва - "Гальшка року"). Племінниця засновника академії князя Василя-Костянтина Острозького, Гальшка надала велику суму коштів на розвиток навчального закладу. У XVI столітті Гальшку Острозьку вважали найвродливішою та найбагатшою княжною Речі Посполитої.

Увесь конкурс “прив'язаний” до постаті Гальшки Острозької - учасниці перевтілюються в легендарну княжну, відтворюючи спочатку один день з її життя, а потім — день, коли фундаторка Острозької академії складала свій заповіт. Загалом же, за традицією, конкурс складався з чотирьох етапів: представлення учасниці, відтворення одного дня з життя Гальшки, конкурс талантів та заповіт Гальшки.

Більше інформації про Гальшку Острозьку

Хто з учасниць переможе - стане відомо увечері, 23 березня, а поки що - знайомтесь із конкурсантками! Кожна з них представляє певний факультет або навчально-науковий інститут Острозької академії, відтак їх, учасниць "Гальшки року" - шестеро. Переглядайте фото дівчат, знайомтесь із їхніми досягненнями - та обирайте переможницю інтернет-голосування! Відбуватиметься воно цього року в групі "ОГО" в мережі "В Контакте", і переможницю оберуть за кількістю голосів інтернет-користувачів.

Знайомтеся - і робіть свій вибір!

Анна Герасимчук, факультет романо-германських мов:

Анна Герасимчук, факультет романо-германських мов
Анна Герасимчук, факультет романо-германських мов


- Із раннього дитинства мене приваблювали звуки музики. Мою увагу відразу привернуло фортепіано, яке так і досі стоїть у бабусі в кімнаті. Саме за ним я освоювала свої перші арпеджіо та етюди. Разом з тим, я намагалася створити щось своє, чим зводила з розуму усіх своїх рідних та сусідів. Саме через мою активність та енергійність батьки вирішили віддати мене не лише у музичну школу, а й у Центр розвитку дитини ім. Філіс Вудторп, які зайняли по істині вагоме місце у становленні мене як особистості. Саме там я зрозуміла, що музика – це справжнє мистецтво. Вперше виступаючи, я відчула, що саме зі сценою хочу пов’язати своє життя. Саме через це я співала всюди і це робило мене щасливою.

Сьогодні я є студенткою 3 курсу факультету романо-германських мов. Незважаючи на те, що я пов’язала своє життя з вивченням іноземних мов, я вважаю, що знаю ще одну, універсальну, а саме – мову музики. Саме вона завжди поруч зі мною, нею я дихаю та живу.

Життєве кредо: «Ти не можеш міняти напрям вітру, але завжди можеш підняти вітрила, щоб досягти своєї мети».

ГОЛОСУВАТИ ЗА АННУ ГЕРАСИМЧУК

Анастасія Арнова, факультет політико-інформаційного менеджменту:

Анастасія Арнова, факультет політико-інформаційного менеджменту
Анастасія Арнова, факультет політико-інформаційного менеджменту


- Я народилась в Донецьку. З самого малку бабуся співала мені українські народні пісні і брала з собою на хорові співанки. Саме бабуся привила мені любов до музики, рідної пісні і рідної культури. З кожним роком моє захоплення музикою тільки збільшувалось. Я ходила в музичну школу по класу фортепіано, співала в народному ансамблі й закінчила школу педагогічної практики при Донецькому музичному училищі. Це дало мені можливість успішно скласти іспити і вступити в музичне училище на спеціальність хорове диригування.

Мої брати люблять проводи вільний час в подорожах і походах. Ще коли мені було 6 років, вони вперше взяли мене в похід. Після цього не минало і року, щоб ми не пішли в гори чи не поїхали цікавими місцями України. Я підіймалася на вершини Говерли, Хомяка, Ай-Петрі, Кара-Дагу. І навіть збиралась на скали, наприклад Ільяс-Кая. Побувала в різних куточках Криму, на Хортиці, у Львові і Дрогобичі, в Дніпрі і Одессі та в інших цікавих місцях України.

У червні 2014 року ми з родиною були вимушені покинути Донецьк. Я перевелась навчатись в Київський інститут музики ім. Р. М. Глієра.

Зараз я навчаюсь у Національному університеті " Острозька академія", на першому курсі факультету політико-інформаційного менеджменту та з гордістю ношу звання спудея.

Життєве кредо: завжди радій кожній миті твого життя.

ГОЛОСУВАТИ ЗА АНАСТАСІЮ АРНОВУ

Ірина Прокопчук, студентка Інституту права ім. І.Малиновського:

Ірина Прокопчук, Інститут права ім. І.Малиновського
Ірина Прокопчук, Інститут права ім. І.Малиновського


- Народилася у м.Шумську Тернопільської області. З 7 років граю на фортепіано. Обожнюю співати та віднедавна пишу вірші. Не уявляю свого життя без музики.

Ще зі шкільних років веду дуже активний спосіб життя та намагаюсь не сидіти на місці: побувала на різних музичних конкурсах, спортивних змаганнях тощо. Особливо люблю згадувати поїздки на музичні фестивалі.

Я можу назвати себе творчою особистістю, проте прагнення боротися за справедливість перемогло. Саме тому я навчаюсь в Острозькій академії, де реалізовую себе як юриста.

Наразі я є студенткою 3 курсу Інституту права ім. І. Малиновського, беру активну участь у житті інституту та стажуюсь у юридичній клініці «Pro bono». Там я допомагаю людям з вирішенням їхніх проблем та одночасно здобуваю неоціненний досвід спілкування з клієнтами.

Найбільше ціную в людях чесність та щирість.

Мрію побувати в Індії, та й взагалі здійснити навколосвітню подорож.

Життєве кредо: "Свобода не в тому, щоб не стримувати себе, а в тому, щоб володіти собою". (Ф.Достоєвський)

ГОЛОСУВАТИ ЗА ІРИНУ ПРОКОПЧУК

Мар'яна Давидюк, гуманітарний факультет:

Мар'яна Давидюк, гуманітарний факультет
Мар'яна Давидюк, гуманітарний факультет


- Провінційний маленький Острог для молоді і студентів,але такий рідний для мене. Тут я народилася, провела все своє дитинство,закінчила Острозьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1. Вступила в НаУ «ОА», і це містечко не відпускає мене й дотепер.

Моя непосидючість та гіперактивність проявлялись завжди. Починаючи з дитячого садка, я вже періодично відвідувала «велику сцену»: танцювала, співала, декламувала вірші. Сама для себе вирішила, що хочу навчатися в музичній школі, а обрала я бандуру – народний інструмент. Бандура дала мені змогу розвивати вокальні дані, а також навички гри інструментальних творів. Стала лауреаткою багатьох обласних конкурсів. Паралельно я відвідувала уроки вокалу в сусідньому місті.

Завжди прагну чогось нового і сучасного, тому закінчила модельну школу «ARTmodels». Під час навчання на цій території позитиву і гармонії, виокремила для себе найцікавішу дисципліну – дисципліну візажу. Мистецтво макіяжу наразі для мене не просто захоплююче заняття, але й улюблена робота, та вона не єдина. Улюбленою роботою для мене була ще й роль телеведучої програми «Вітаємо Вас» на каналі «Рівне 1».

Тепер я студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика». Університет подарував мені прекрасне середовище для розвитку в багатьох сферах, зокрема тут я неодноразово була ведучою на різних заходах.

Виховання батьків допомагає мені рухатися вперед,шукати нові можливості та простір для самореалізації. Ми створюємо себе самі: чи то з пензликами,чи то з мікрофоном у руках.

Життєве кредо: "Твори. Думай. Дій".

ГОЛОСУВАТИ ЗА МАР'ЯНУ ДАВИДЮК

Олександра Фомін, факультет міжнародних відносин:

Олександра Фомін, факультет міжнародних відносин
Олександра Фомін, факультет міжнародних відносин


- Народилась у мальовничому місті Ужгород, але за волею долі всі дитячі та шкільні роки проживала у селі Лоза, що на Іршавщині. Закінчила Іршавську ЗОШ №1 I-III ст. Після закінчення школи і здачі ЗНО вступила до Національного університету «Острозька академія» на спеціальність "Регіональні студії" факультету міжнародних відносин.

Все дитинство я була незвичним малям. Мені завжди подобалось те, що інших не цікавило. Вільного часу у мене майже не було, так як з 4 років я навчалась у музичній школі. Була зайнята то музикою, то хореографією, а то просто проводила час у колі творчих і неординарних особистостей, що мені сильно імпонувало. Під час навчання у школі музики брала участь у багатьох заходах, конкурсах та олімпіадах, де я не завжди перемагала, що стимулювало мене самовдосконалюватись. Вже по закінченню музичної школи (тоді навчалась у 7 класі у загальноосвітній школі) я нарешті почала відчувати результат праці над собою і отримувала переможні місця. Навчання у школі продовжувалось, з'являлись нові предмети, нові вчителі. Клас, де я навчалась, був дуже активним, завдяки цьому, у мене є багато пригод та цікавих ситуацій, що сповнювали шкільне життя особливими враженнями та спогадами, які завжди яскраво відображаються у моїй памяті. У 10 класі починається новий етап мого життя - я починаю цікавитися психологією, а згодом і світовою літературою, особливо творами західноєвропейських та американських письменників.

Головним у житті для мене є моя сім’я, адже я маю чудових молодших братика та сестричку (двійнят), маму, бабусю і дідуся, які завжди підтримують мене у будь-яких починаннях, завжди є щирими та чесними зі мною. Для мене, вони є опорою та надією. Я намагаюсь брати з життя усе і насолоджуватися кожною його хвилиною. Але те, що відіграє важливу роль особисто для мене – це те, що я є самою собою.

Також я люблю допомагати людям, саме тому є волонтером Острозької академії з профорієнтаційної роботи. Намагаюсь бути частиною життя університету, тому беру участь у багатьох заходах академії.

Життєве кредо: "Все що не робиться, робиться на краще".

ГОЛОСУВАТИ ЗА ОЛЕКСАНДРУ ФОМІН

Юлія Лашта, економічний факультет:

Юлія Лашта, економічний факультет
Юлія Лашта, економічний факультет


- Я жителька маленького, але надзвичайно краєвидного села Даничів Корецького району на Рівненщині. В дитинстві була дуже сором'язливою, але перейшовши в іншу школу(Копитівський НВК) швидко зрозуміла, що потрібно збирати всю волю в кулак і будувати трамплін в гідне майбутнє.

Саме в стінах цього закладу я почала отримувати перші нагороди за активні громадську діяльність, адже неодноразово була одним з найкращих читців-декламаторів району, перебувала в складі команди з волейболу, допомогала в організації свят. Закінчивши 9 клас, перейшла до Корецького НВК «Школа-ліцей». Там на мене чекали нові можливості. Почала займатись туризмом, хоч я катастрофічно боюсь висоти, це заняття залишило в моїй пам’яті найяскравіші спогади. Також крім спорту я наполегливо вчилась, представляла ліцей на області на різноманітних турнірах з різних дисциплін і мала досить непогані результати. Потім після успішного написання наукової роботи на Малій академії наук, до ліцею надійшов лист із запрошенням на навчання в Острозьку академію. Поки, я ще жодного разу не пожалкувала про своє рішення. Я щаслива, що навчаюсь саме тут,де просто райський куточок для студента – позитивні та чуйні викладачі, доброзичливі студенти та просто неймовірно красивий інтер’єр самої споруди, який створює атмосферу затишку та гармонії.

Нині я студентка другого курсу економічного факультету. Вже встигла взяти участь в багатьох заходах ОА, таких як "Візитівка", "Рекреація", змагання з волейболу, флешмоб, конкурс «Бджілка року» та інші.

Життєве кредо: «Не втрачай свій час в марній боротьбі за досконалість, просто прагни робити все якнайкраще».

ГОЛОСУВАТИ ЗА ЮЛІЮ ЛАШТУ

Отже, робіть свій вибір! Голосування триватиме до 18 години середи, 22 березня. Переможницю буде відзначено під час фіналу конкурсу в четвер, 23 березня, у культурно-мистецькому центрі Острозької академії.

На фото з архіву OGO.ua та oa.edu.ua: хвилюючий момент нагородження переможниці конкурсу "Гальшка року-2012"









На правах реклами