“Орел і решка”: за лаштунками зйомок популярної телепрограми

29.03.2017

“Орел і Решка”- лише на перший погляд – джекпот”, – каже випусковий редактор популярної телепрограми Дар’я Кобякова.
Нью-Йорк, Лас-Вегас, Ізраїль, Рим, Бангкок, Тбілісі, Мілан – і це ще далеко не повний список міст і країн, у яких побували ведучі першого з існуючих 12 сезонів відомої та популярної передачі «Орел і Решка». У кадрі кожного тижня ми бачимо усміхнених і готових до нових пригод ведучих, але мало хто з глядачів замислюється, що власним успіхом і популярністю передача завдячує великій кількості людей, які, як і ведучі, переживають події, мандрують світом і вкладають чимало зусиль в результат цього медіапродукту. Хто це? Оператори, режисери, редактори, яких хоч і зрідка, але ми можемо побачити з екранів телевізорів, але від цього робота творчої групи не стає менш важливою. Тож, варто познайомитися з однією з них – випусковим редактором передачі «Орел і Решка» та акторкою скетчкому «Країна У» Дар’єю Кобяковою!

У кожної творчої особистості виникає момент, коли з’являється бажання присвятити життя саме творчості. Даша ж розповідає, що у неї усе розпочалось з любові до написання творів у школі та з гри у КВК. Але у часи її дитинства найбільш популярними і престижними були саме робітничі професії, які дівчині не подобалися. Так з’явилась спочатку ідея, а згодом і мета – стати журналістом. Закінчивши у Харкові університет за цією спеціальністю і відпрацювавши не один рік у медіасфері, вона зрозуміла, що займатись цим усе своє життя, вона не зможе. «Аби бути журналістом потрібно вміти діставати новину звідусіль, бути завжди першим», – розповідає дівчина, але додає, що робити так не завжди вдавалося.

Подальший життєвий шлях привів Дашу до Києва у продакшн-студію «Teen Spirit», яка сьогодні працює над створенням проектів «Орел і Решка», «Орел і Решка. Шопінг». Журналістка розповідає, що знаходилась у самих витоків передачі і працювала ще над її першими сезонами.

В Інтернеті нерідко можна зустріти жарти стосовно цієї роботи: «Єдина професія, якою я хочу займатись усе життя – бути ведучою «Орла і Решки». Але Даша, як не дивно, спростовує цю думку. Адже, лише на перший погляд, ця робота – джекпот. Як відомо, у бочці меду завжди знайдеться ложка дьогтю. У процесі створення передачі «Орел і Решка» завжди присутні і важкість перелетів, і непередбачувані труднощі. Адже знімальній групі доводиться не бувати вдома по одному-два місяці, а при зйомках 5-6 передач здійснювати близько 17 перелетів у різні міста. До того ж, у кожної країни є свій менталітет та особливості, люди по-різному ставляться до того, що їх знімають на камеру. Одні посміхаються і радо спілкуються, інші – навпаки. Були також випадки, коли зйомки проходили з ризиком для життя, членам знімальної групи доводилось хворіти і лікуватись у перерві між зйомками або поєднувати роботу над передачами у інших країнах з процесом лікування. Тому, підсумовуючи вище сказане, сьогодні найкращим відпочинком під час відпустки Даша вважає час, проведений не в подорожі, а вдома.

Сьогодні можна з впевненістю сказати, що любов Дар’ї Кобякової до акторської гри та КВК ігор стала її щасливою доріжкою – у скетчком «Країна У», де вона разом з однодумцями і просто творчими людьми створила таке шоу, в якому «немає затверджених режисерами сценаріїв та планів. Ми просто граємо від душі».

Насичене життя Даші Кобякової не залишає і хвилини вільного часу, але Даша задоволена. «Головне – йдіть до своєї мети попри обставини», – говорить вона, а її приємна посмішка ніби запевняє, що всі плани обов’язково здійсняться.
Олена ЗУБОВА, випускниця Школи універсального журналіста, м.Кривий Ріг

переглядів: 6 860

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *