Ми у Facebook
04.06.2017, 10:00

У Рівному відкрили перше інклюзивне відділення Ощадбанку (+ФОТО)

Відкриття такого відділення - справжня подія для міста, адже тепер люди з особливими потребами самостійно можуть користуватися всіма послугами банку.
Інклюзивне відділення Ощадбанку у Рівному - уже п'ятнадцяте в Україні. Перше відкрилося наприкінці 2014 року, а вже 2 червня - уже в нас в місті, за адресою вул. Київська, 6. Представники Ощадбанку зазначають, що місце обрали не випадково. Враховували той факт, що саме відділення знаходиться на першому поверсі, тут просторо, сюди недалеко добиратися від зупинок громадського транспорту. А ще тут нещодавно облаштували додатковий доїзд, що дозволить людям на інвалідних візочках легше перетинати дорогу.

Перед відділенням плитку обладнали направляючими, що допоможе слабозорим та незрячим людям потрапити всередину. Також вхід до відділення облаштували зручним пандусом та поручнями.



У самому відділенні функціонують три касові кабіни, одна з яких облаштована для візочників, а також спеціально облаштована туалетна кімната.





Інклюзивне відділення Ощадбвнку має зону самообслуговування 24/7, де цілодобово можна здійснювати банківські операції. Для цього тут є спеціальний термінал та банкомат, облаштовані для слабозорих людей. Всі операції, як термінал, так і банкомат, озвучують.


- При облаштуванні відділення враховувалися стандарти, побажання та пропозиції самих клієнтів з особливими потребами, - розповідає начальник філії Рівненського обласного управління Ощадбанку Руслан Прокопчук. - Тому ми намагалися зробити це відділення максимально комфортним для населення, в тому числі й людей з особливими потребами. Ми готові до діалогу і готові змінюватися за бажаннями наших клієнтів.



Як додає Руслан Прокопчук, для персоналу будуть проводитися тренінги та спеціальні навчання, щоб зробити обслуговування максимально якісним. На рецепції постійно знаходиться людина, яка допоможе і в разі потреби проведе людину до потрібного спеціаліста.





Інклюзивне відділення вже активно приймає відвідувачів.

- Пандус чудовий, заїзд прекрасний, а далі - побачимо, - ділиться враженнями перша клієнтка інклюзивного відділення пані Ольга.



Хоч Петро Поліщук, радник міського голови з питань людей з інвалідністю, голова ГО "Генерація успішної дії", має кілька зауважень до облаштування відділення, сподівається, що всі зауваження врахують, і зауважує, що сама наявність такого закладу в Рівному - вже супер, адже це дуже спростить життя для людей з особливими потребами.






На правах реклами