Ми у Facebook
16.10.2017, 16:00

Рівненщина: з сарненського сирзаводу вкрали ванну для сиру, вартістю майже 3 тисячі гривень

Злочинців знайшли та судили.
На суді обвинувачений розповів, що 13 травня цього року до нього додому прийшов знайомий, який сказав, що йому потрібні гроші і попросив допомогти винести алюмінієву ванну з підприємства ТзОВ "Сарненський сирзавод". Запевнив, що проблем не буде, адже він про все домовився. Окрім того погрожував в разі відмови підпалити будинок.

Чоловік знав, що його знайомий уже перебував в місцях позбавлення волі, тому погодився на його пропозицію.

Біля 7 години цього ж дня він зайшов на територію ТзОВ "Сарненський сирзавод" через ворота, які вже були відкриті. Під'їхав автомобіль марки "Mercedes-Benz 309 D", знайомий відкрив ворота і машина заїхала на територію. Чоловіки погрузили алюмінієву ванну в автомобіль, після чого поїхали на пункт прийому металобрухту, де здали ванну. За допомогу чоловік отримав 200 гривень.

Водій автомобіля "Mercedes-Benz 309 D" у суді перебував у якості свідка. Свідок розказав, що надає послуги перевезення в приватному порядку. Того дня до нього подзвонили за телефоном, вказаним у оголошенні в газеті і сказали, що потрібно перевезти ванну. Він під'їхав до воріт ТОВ "Сарненський сирзавод", де його зустрів чоловік, одягнений в одяг охоронника. Цей громадянин запевнив водія, що працює охоронцем на даному підприємстві, і потрібно здати на металобрухт алюмінієву ванну. Він заїхав автомобілем на територію заводу, чоловіки загрузили ванну до нього в автомобіль, після чого поїхали на пункт прийому металобрухту, де і здали ванну. З водієм розрахувалися, заплативши 300 гривень, і він поїхав додому.

"Ви виграли автомобіль": рівнянка віддала шахраям 164 тисячі гривень

Суд визнав обвинувачуваного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) і призначив йому покарання 3 роки позбавлення волі. І на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Відносно ж знайомого, який "підбив" чоловіка на крадіжку, прокурор Сарненської місцевої прокуратури матеріали кримінального провадження виділив в окреме провадження.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ