Ми у Facebook
09.11.2017, 17:20

У Рівному вперше пройшли змагання з доджболу

Студенти Рівненського державного гуманітарного університету вперше у Рівному провели змагання з такого екзотичного виду спорту як доджбол. Організацію фестивалю здійснив комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради.
Як відзначив на своїй сторінці у соцмережі Віталій Ліпський, начальнику Управління у справах сім`ї та молоді РОДА, історія доджболу розпочалася з ігор школярів, проведення найпростіших змагань, формування клубів і, нарешті, федерацій. Світове визнання доджболу відбулося зі створення у 2011 році міжнародної федерації доджболу (World Dodgeball Federation), яка об’єднала національні федерації США, Канади, Гонконгу, Малайзії, Нової Зеландії та Австралії.

Є три різновиди доджболу: змагання у закритих приміщеннях, пляжний доджбол та доджбол на батутах. Найбільш популярним є гра у закритих приміщеннях. Саме з цього варіанту доджболу починаючи з 2012 року проводяться чемпіонати світу серед жінок і чоловіків. Першими чемпіонами світу серед чоловіків була збірна команда Гонконгу, а серед жінок – збірна команда США та Канади.

Традиційно у доджбол грає дві команди, у кожній по 6 гравців. Завдання гри полягає в тому, щоб вибити за допомогою спеціальних м'ячів всіх гравців команди суперника. Ця захоплююча командна гра не передбачає обмежень по віку і статі, та не потребує додаткової фізичної підготовки. У свій час в Альбертському університеті (Канада) навіть вирішили відмінити обмеження щодо кількості учасників: студенти встановили світовий рекорд з гри в доджбол – на майданчику було одночасно 1250 м’ячів та 4979 гравців.

Ініціатором проведення фестивалю з доджболу на Рівненщині став комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Його працівники тривалий час проводили тренування зі студентами Рівненського державного гуманітарного університету, роз’яснювали правила, надавали методичні рекомендації.

Логічним завершенням такої підготовчої роботи стало проведення на Рівненщині першого фестивалю з доджболу. Отож, напередодні Міжнародного дня студентів, зазначений фестиваль відбувся у спортивному залі Рівненського державного гуманітарного університету.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Сім сотень рівнян у парку Шевченка активно провели «Олімпійський день»

У дитячому таборі «Агатівка» спортивно зустріли «Олімпійське літо»

Організацію фестивалю здійснив комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради спільно з педагогічним факультетом РДГУ та Відділенням НОК України в Рівненській області.

Учасниками змагань стали сім команд, сформовані зі студентів педагогічного факультету РДГУ. Після урочистого шикування, команди, згідно жеребкування розділилися на дві групи. Змагання проходили у групах за коловою системою, а дві найкращі команди кожної з них зустрілися у півфінальних двобоях. За підсумками ігор у групах, у першому півфіналі команда Ф-11 з рахунком 2:1 перемогла команду Т-21. У другому півфіналі команда Ф-32 була сильнішою за команду Ф-21 – 2:0. Матч за третє місце виявив бронзових призерів фестивалю – ним стала команда Ф-21. А володарем золотих медалей і першим чемпіоном з доджболу у Рівненській області стала команда Ф-32, яка у фіналі перемогла команду Ф-11.

Команда-переможець та призери фестивалю нагороджені дипломами, медалями комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами від Відділенням НОК України в Рівненській області.





На правах реклами