Ми у Facebook
30.11.2017, 10:43

Польща має претензії до українського бізнесу

Польща лише за цю осінь триичі натякала, що має претензії до українських бізнесменів. Можливо, це свідчення того, що сусідня країна бажає самостійно розвивати економіку або продовження політичних амбіцій правлячої партії.
Поляки вимагають від «Запорізького автомобільного заводу» (в грудні 2016 року перейменований у «Промавтоінвест»), який входить до складу корпорації «Укравто» українського бізнесмена Таріела Васадзе, відшкодувати 250 мільйонів злотих, що становить більше 1,8 мільярдів гривень. Державне Казначейство Польщі (Skarb Państwa) подало на інвестора до суду — він начебто не виконав умови інвестиційного договору.

Відомий польський аеропорт ліквідовують

Це вже третій за останні місяці випадок публічного непорозуміння між польською владою та українськими інвесторами.

Умови працевлаштування іноземців в Польщі наступного року зміняться


На початку 21 століття українські промислові бізнес-групи активно боролися за контроль над виробничими активами в Східній Європі.

Найбільше інвестували в промисловіст У польську теж. У 2005 році корпорація Індустріальна Спілка Донбасу (ІСД, тоді належала Сергієві Таруті, Олегові Гайдуку та Олегові Мкртчану) купила найбільше польське металургійне підприємство — Гута Ченстохова (Huta Czestochova). В інших країнах Східної Європи українські промисловці скупляли активи, а в Польщі вони стали власниками і машинобудівних заводів.

Українці зможуть працювати в Польщі без віз?


ІСД купила також верф Сточня Гданська (Stocznia Gdańska), а корпорація «Укравто» Таріела Васадзе — автомобільний завод  FSO (Fabrykа Samochodów Osobowych, Варшава) у 2005 році.

Про це повідомляє Громадське телебачення.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами