Ми у Facebook
29.01.2018, 16:00

Чи вистачає у Рівному вакцин проти дифтерії

Після кору, це ще одна хвороба пришестя якої цілком можливе.
Як повідомляло ОГО, завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Віктор Мороз розповідає, що ризики захворюваності на Рівненщині досить великі, адже люди не роблять щеплення проти цієї хвороби. А вона небезпечна і для дорослих, і для дітей і достатньо лише з’явитися одному хворому, як недуга почне поширюватися.

Кореспондент ОГО з’ясував, яка ситуація щодо наявності вакцин у місті Рівному:

"Ризики дифтерії на Рівненщині дуже високі"

- Проблем щодо вакцини у місті немає, вона є у поліклініках. Більше того, вакцина безкоштовна. Хочу зазначити, що слід робити щеплення не лише дітям, але й дорослим — після 18-ти років слід щеплюватися кожні десять років, тому закликаю рівнян робити щеплення, - говорить начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому Віктор Іськів.

Скільки зараз хворих на кір в Україні (+ВІДЕО)

Нагадаємо, що дифтерія - це — гостре антропонозне інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання збудника, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, з розвитком фібринозного (дифтеритичного) запалення в місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної й нервової систем, нирок.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами