Ми у Facebook
26.07.2018, 13:29

В Росії ув’язнили ще одного рівнянина

informnapalm.org.

В Москві у відомому СІЗО "Лефортово" знаходиться українець - провідник з Рівного.
Про це повідомив Укрінформу Марк Фейгін, громадський захисник засудженого в РФ журналіста агентства Романа Сущенка, посилаючись на «Постанову про обрання запобіжного заходу Бугайчуку С. Н.».

«З'явилася нова історія з українським заручником у Росії. Це провідник з Рівного Сергій Бугайчук. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою». Простіше кажучи, сидить у СІЗО Лефортово. І тут у черзі на відвідування (Романа Сущенка — ред.) я поспілкувався з його дружиною», — сказав Марк Фейгін.

Олег Сенцов розповів, який фільм зніматиме після звільнення

Сергія Бугайчука — провідника, який працює у пасажирському вагонному депо «Ковель», — затримали ще 11 липня 2018 року. Рівнянина звинувачують, що він у складі групи осіб із трьох чоловік (одного з яких названо лише на ім'я) нібито переправляв через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю — пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макаров».

Сергію інкримінується ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, передавання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ч. 3 (діяння, вчинені організованою групою). У постанові про його арешт вказується, що за «тяжкий злочин», в якому його звинувачують, передбачено «безальтернативне покарання» на строк більше трьох років. Однак у ч. 3 ст. 222 КК РФ йдеться, що відповідний злочин «карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років зі штрафом».

На Волині чоловік отримав строк за антиукраїнські пости в російській соцмережі


Цією справою займаються співробітники Слідчого управління ФСБ Росії.

Винним Бугайчук себе не визнав. На перших засіданнях суду йому надали «адвоката за призначенням». Як повідомив Фейгін, у даний час Консульство України вже займаються пошуком для захисту Бугайчука адвоката за угодою.

Як повідомлялося, Марк Фейгін позбавлений у Росії статусу адвоката, однак він допущений до процесу у справі затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка як громадський захисник. Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо, у російській в’язниці знаходиться ще один рівнянин Микола Карпюк.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ