Ми у Facebook
10.09.2018, 14:03

Безсмертний із ситом у руках виступив за двотурову мажоритарку

Сильний та розумний парламент може бути тоді, коли вибори народних депутатів проводити за двотуровою мажоритарною системою. Про це заявив політик, віце-прем’єр-міністр (2005) Роман Безсмертний, який відвідав Рівне та Луцьк в рамках загальнонаціональної дискусії «Якої ми хочемо України».
«Зараз всі говорять про те, яка виборча система правильна для країни. Популярним вважається виступати за відкриті виборчі списки. Я буду непопулярним. Вважаю, що найкращим варіантом обрання народних депутатів є двотурова мажоритарка абсолютної більшості при висуненні виключно від політичних партій. Так, я чітко усвідомлюю про що зараз кажу», - зазначив політик, який у 1994 році вперше обирався до парламенту саме за такою виборчою системою.

На його думку, виборче законодавство, за яке виступали активісти під стінами парламенту, - «ані просте, ані ефективне».

«За свою політичну кар’єру я бачив законодавчий орган, який пропонував національні смисли. І бачу нинішній парламент, в якому здоровий глузд – у постійній меншості. Як цього не допустити? Як українцям провести в парламент фахових і підготовлених людей? Процес виборів дуже складний. Закон має стати «решетом та ситом», через які просіюються кандидати в народні депутати», - сказав Безсмертний.

При цьому політик із ситом у руках продемонстрував це у відео на своєму YouTube каналі.






На правах реклами