Ми у Facebook
10.09.2018, 23:43

Чому українці обирають роботу в Польщі від Work-garant

Останніми роками все більше поляків виїжджають на роботу до країн Західної Європи. Утворився дефіцит кадрів, який потрібно заповнювати. Саме тому працедавці нашої країни-сусідки охоче пропонують працевлаштування українцям. Деякі робочі місця не влаштовують самих поляків через низьку заробітну плату, важкість чи відсутність престижності.
А от працьовиті українці погоджуються на такі пропозиції. Чому ж саме робота в Польщі приваблює наших співвітчизників?

Переваги працевлаштування в Польщі


Ось ключові переваги роботи у сусідній країні-учасниці ЄС:

Легальне працевлаштування. Сьогодні підприємців у Польщі перевіряють доволі ретельно. За порушення трудового законодавства їм доводиться виплачувати великі штрафи. Тому за українців платять податки, їм надають право на медичну допомогу, соціальний захист і офіційну зарплату. Соціальні стандарти є доволі високими, а трудове законодавство можна назвати ліберальним. Багато підприємців надають житло, харчування, транспорт до робочого місця. Плата за це або є невеликою, або ж зовсім відсутня.
Близькість до України. Щоб добратися до місця роботи в Польщі з західних регіонів Україні, потрібно кілька сотень гривень і близько 8-12 годин в дорозі. Це значно дешевше і простіше, ніж вирушати, наприклад, у Німеччину. Ще одна суттєва перевага – велика кількість земляків. Сьогодні в Польщі працюють близько 2 млн українців. До них можна звернутися за допомогою чи порадою (або хоча б спокійніше почуватися). Якщо потрібно швидко повернутися додому, невелика відстань спрощує цей процес.
Споріднені культури. Українцям не потрібно довго адаптуватися до нових умов життя. Навіть польська мова є дуже схожою на нашу. Її досить легко вивчати хоча б на базовому рівні. У великих містах можна знайти навіть безкоштовні курси. А хороше знання мови є додатковою перевагою при працевлаштуванні.
Пристойна заробітна плата. В середньому це близько $900-1000. Доволі суттєво, якщо порівнювати з українськими показниками на аналогічних посадах. Щоправда, праця є доволі важкою. Часто зміни тривають 10-12 годин. Робочих днів – 5-6 на тиждень. Але фінансові стимули все ж змушують наших співвітчизників шукати щастя за кордоном.

Ми рекомендуємо шукати роботу або за рекомендаціями перевірених людей (друзі, родичі), або за допомогою надійного посередника. Обов’язково ретельно перевірте інформацію про посередника, наймача і умови праці, перш ніж вирушати за кордон. Це дозволить мінімізувати можливі ризики.





На правах реклами