Ми у Facebook
24.09.2018, 21:27

Чому виникає надмірна вологість в житловому приміщенні?

Ви помічали, що вікна у кімнаті запотівають? Повітря стає більш важким і навіть затхлим? Шпалери деформуються, а стіни покриваються плямами й навіть пліснявою? Все це може вказувати на проблеми з підвищеною вологістю.
Осушувачі повітря дозволяють швидко та ефективно вирішити її. Це необхідно і для вашого здоров’я, і для збереження майна.

Найпоширеніші причини підвищення вологості


У більшості випадків повітря в квартирі чи будинку стає надмірно вологим з таких причин:

• Банні процедури. Ванна кімната часто є найвологішим місцем у будинку. Вода змішується з повітрям та переходить в інші локації. В результаті починають руйнуватися дерев’яні меблі, шпалерита іншіречі. Щоб цього не трапилося, у ванній кімнаті повинна бути якісна вентиляція.
• Щоденна активність. В процесі повсякденного життя людини в повітря виділяється багато вологи. Це відбувається під час прийому їжі, миття посуду, сну, фізкультури. На вулиці ця волога просто розсіюється. В закритому приміщенні вона концентрується і осідає на різні поверхні.
• Приготування їжі. Коли ви варите суп, смажите м'ясо чи готуєте чай, випаровується багато води. Ось чому на кухні буває дуже спекотно. Адже при підвищеній вологості людина важче переносить нагрівання.
• Протікання. Вода може потрапляти в кімнати через пошкоджені труби (ваші чи сусідські), дірявий дах, через тріщини у стінах чи фундаменті.
• Сушіння білизни. Зазвичай це роблять на балконі чи подвір’ї. Якщо речі сохнуть в закритому приміщенні, вони виділяють літри води у газоподібному стані. Цій рідині потрібно кудись виходити. На відкритому повітрі це не проблема. В кімнаті ж може з’явитися конденсат чи навіть пліснява.
• Газові опалювальні прилади. При спалюванні природного газу виділяється певна кількість рідини. Якщо димохід нормально працює, вона відводитиметься назовні.
• Погана вентиляція. Якість повітря в приміщенні залежить від якості роботи вентиляції. Ззовні в приміщення має потрапляти достатня кількість свіжого повітря. Забруднене ж повітря виводиться на вулицю. Якщо цей процес порушується, повітря в кімнатах починає застоюватися.
• Ремонт. Деякі будівельні матеріали, такі як цементний розчин і штукатурка, сохнуть поступово. Спочатку вони є доволі вологими, а потім поступово тверднуть.
• Розташування житла. Якщо будинок знаходиться поблизу моря, річки (та інших водойм), у тропічних районах, повітря буде насичуватися вологою сильніше, ніж в інших місцях.





На правах реклами