Ми у Facebook
24.01.2019, 14:50

Де знайти роботу в Харкові?

На роботі ми проводимо значну частину дня, вона дає нам гроші на прожиття, а також можливості для самореалізації. Тому пошук роботи - це завжди відповідальне завдання, при виконанні якої варто скористатися всім, що тільки може бути корисно. В тому числі, не обмежуватися якимось одним місцем публікації вакансій. У цій статті ми розповімо, де має сенс шукати актуальні пропозиції про роботу.

Тематичні сайти


Їх існує досить багато, один з найпопулярніших - HeadHunter. Практично будь-яка робота в Харкові, яка в принципі пропонується тим чи іншим потенційним наймачем, представлена на таких сайтах. Крім того, вони включають в себе безліч додаткових зручностей: стандартизовані форми для написання резюме, зручний функціонал для відгуку на вакансії і написання супровідних листів, можливість листування з роботодавцями та отримання інформації про них. Простота відправки відгуку призводить до того, що на подібних сайтах достатньо велика конкуренція, але це зовсім не означає, що ви не зможете її виграти.



Служби зайнятості


На тематичних сайтах публікуються практично всі, але все ж не зовсім всі вакансії. Так, наприклад, деякі установи звертаються за пошуком співробітників виключно в служби зайнятості (часом це відбувається в рамках виконання будь-яких соцпрограм). Тому періодично заходити в вашу муніципальну службу зайнятості, або відслідковувати дані на її сайті може бути корисно.

Соціальні мережі


Часом роботодавці вирішують написати про пошук нового фахівця тільки на своїй сторінці в популярній соцмережі, або, наприклад, в співтоваристві, присвяченому пошуку роботи. Відповідно, якщо для вашого міста великі спільноти подібного плану є - можете в них вступити. І підписатися на сторінки компаній, в яких ви хотіли б працювати: раптом вони напишуть про відкриття вакансії, яка вам підходить. А вам досить буде лише звичним жестом погортати стрічку новин, щоб дізнатися про це.

Ярмарки вакансій


Це досить корисні заходи, які проводиться раз в кілька місяців. Вони можуть бути загальними, можуть бути організовані представниками компаній певного профілю, можуть призначатися для людей різних вікових категорій (наприклад, студентів, фахівців зі стажем, здобувачів передпенсійного вікової категорії). Якщо підходяща ярмарок буде проводитися в той час, коли ви шукаєте роботу - не полінуйтеся її відвідати.

Кадрові агентства


Нарешті, є спеціалізовані компанії, які заробляють на тому, що допомагають з пошуками роботи. До появи сайтів-агрегаторів вакансій вони були більш популярні, але і зараз найбільш авторитетні з них можуть бути корисні. Особливо в тому випадку, якщо ваш потенційний роботодавець набирає персонал виключно через кадрове агентство.

Використовуйте всі способи пошуку роботи, які вам доступні, і ви з більшою ймовірністю досягнете успіху.





На правах реклами