Ми у Facebook
22.02.2019, 14:35

На Рівненщині працюватимуть міжнародні спостерігачі за виборами

Міжнародна місія зі спостереження за виборами Президента України прибула в область у складі 4-х осіб.
Під час зустрічі із представниками ОДА вони розповіли про свою роботу та мету приїзду:

«Ми – довгострокові спостерігачі і будемо слідкувати за перебігом підготовки до проведення виборів, відстежувати, чи не відбувається порушень законодавства, що пов’язане з виборами».



В свою чергу заступник голови ОДА Олександр Корнійчук розповів про роль місцевих органів виконавчої влади у передвиборчому процесі:

«Найголовніше – це створити усі необхідні умови для демократичного волевиявлення людей. Ми надаватимемо організаційну підтримку під час виборчого процесу. Серед іншого – це укомплектування виборчих дільниць усім необхідним задля якісної роботи. Важливим є й забезпечення громадського порядку та безпеки до та під час проведення виборів».

Окрім того, в обласній адміністрації діє відділ Державного реєстру виборців, який актуалізує списки виборців, а управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА здійснює взаємодією із представниками міжнародних спостережних місій.



Наприкінці представники організацій зазначили, що на основі їх спостережень буде сформована оцінка президентських виборів 2019 стосовно їх відповідності стандартам демократичних країн.





На правах реклами