Ми у Facebook
13.03.2019, 20:05

До чого готуватися Динамо, або парою слів про суперника киян по 1/16 ЛЄ

Єврокубкова весна почнеться для київського Динамо матчами проти Олімпіакосу – найтитулованішого клубу Греції. Постараємося розібратися, чого можна чекати гравцям та фанатам столичної команди від битви з греками.
Минулого сезону вперше за вісім років Олімпіакос не зміг стати чемпіоном Греції, і в команді закономірно змінився тренер. Новим наставником клубу став португалець Педру Мартинш. Цей спеціаліст до Греції працював лише на батьківщині, а до Пірею переїхав зі скромної Віторії Гімараєш. Відносним успіхом можно назвати четверте місце Віторії в позаминулому сезоні, коли команда під керівництвом Мартинша розбила португальську топ-четвірку і пробилася до єврокубків.


Останній чемпіонат Греції Олімпіакос закінчив лише на третьому місці. Після семи років постійних перемог такий результат не міг вважатися задовільним. З Кубку Греції команда вилетіла вже на стадії 1/4 фіналу. В Лізі чемпіонів Олімпіакосу не пощастило попасти до групи з Барселоною, Ювентусом та Спортингом, тоже команда прогнозовано посіла останнє місце.


У нинішній Лізі Європи Олімпіакос грав у групі з Бетисом та Міланом, а питання виходу до плей-офф греки відклали аж на останній тур, коли дома грали з італійцями. Олімпіакос влаштовувала лише перемога принаймні в два голи, і команда виконала завдання, вигравши 3:1. Читачам, яких цікавить футбол України на футбол 24, напевно відомо, що Динамо вийшло до плей-офф з групи Лігі Європи.



Як стверджується на сайті Футбол 24, в більшості матчів цього сезону Олімпіакос грає за схемою 4-2-3-1. Однозначного першого номеру в команді немає, а Са і Яніотіс зіграли приблизно однакову кількість матчів. Справа в захисті виходить то ветеран Торосидіс, то норвезький фулбек Елабделауі, протилежний фланг зайнятий перспективними греками Кутрісом та Цимакісом. В центрі захисту одне місце заброньоване за Вуковичем, а партнером серба може бути як Сіссе, так и Міранда. Основним опорником можна вважати Камара, тоді як позиції Гіл’єрме в старті не такі надійні. За конструювання атак відповідаю Фортуніс. Гравець збірної Греції номінально грає в півзахисті, але вже встиг відмітитися 7 голами та 9 гольовими передачами. Стільки ж голів має в своєму активі і центральний нападник Гереро, котрий до Греції переїхав з іспанського Леганесу. За фланги атаки відповідають Поденсе і Христодулополос.

Поточні результати і склад Олімпіакосу не дають змоги віднести суперника киян до числа сильних клубів навіть за мірками Ліги Європи. Українському клубу по силам пройти далі, що відображується в тому числі і в коефіцієнтах букмекерів: прохід Динамо оцінено показником 1.7, на вихід Олімпіакосу до 1/8 финалу можна поставити з коефіцієнтом 2.15.






На правах реклами