Ми у Facebook
22.06.2019, 12:00

На Рівненщину привезуть чудодійну ікону, що зцілює від безпліддя

З 23 червня по 8 липня на Рівненщині перебуватиме чудотворна Ізмаільська ікона Богоматері «Нев'янучий цвіт».
Про це повідомляє Рівненська єпархія Московського патріархату.

Відомо, що ікона «Нев'янучий цвіт» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

Історія Ікони Богоматері «Нев'янучий цвіт»



Ізмаїльська ікона пресвятої Богородиці є місцешанованим образом Одеської єпархії. 27 листопада 2014 Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав рішення Священного Синоду про встановлення святкування цього образу – 27 листопада. Раніше святкування зазначалося в перший день Різдвяного посту – 28 листопада.

Іконографічно образ схожий з іконою Божої Матері «Нев'янучий цвіт». У давніших образах відмінність полягала в тому, що Богородиця тримала розпущену гілку в руках. Зараз ця різниця не дотримується, і тому прийнято вважати, що це один і той же образ.



Ізмаїльська ікона була написана в XIX столітті, імовірно грецьким іконописцем. Вона була сімейною іконою благочестивих жителів міста Ізмаїла Георгія і Марії (прізвища залишилися невідомі), і тому на іконі присутні небесні покровителі цього сімейства – святі великомученик Георгій Побідоносець і рівноапостольна Марія Магдалина.

У 1937 році ікона була подарована ними Ізмаїльському чоловічому монастирю святих рівноапостольних Костянтина і Олени.
Сам монастир був побудований в 1936 році. До цього на його місці розташовувалася дерев’яна церква. У 1962 році храм був закритий, а братія розпущена.

Чудотворна ж ікона, стараннями благочестивих людей, потрапила в Преображенський собор міста Болграда, в зв’язку з чим і вціліла. Монастир був знову відкритий в 2001 році – на свято Воздвиження, а влітку 2002 року його намісником став архімандрит Сергій, який і посприяв тому, що 17 червня 2004 року по благословенню митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела образ Божої Матері повернувся на своє колишнє місце в монастирі.

До цього ж року відноситься перший зафіксований випадок мироточення цієї ікони. Але головним свідченням її чудодійної сили є випадки зцілення людей.

Свідченням цього є численні усні та письмові подяки людей з усіх куточків нашої країни. Відомо, що ікона «Нев'янучий цвіт» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

Єпископ Сергій, настоятель монастиря, розповів про один з випадків чудесного зцілення, коли жінка з Краснопілля (передмістя Дніпропетровська) завдяки іконі Божої Матері вилікувалася від лейкемії. Дізнавшись про те, що в Дніпропетровськ привезли чудодійну ікону, жінка вирушила туди. І сталося диво: після паломництва її до ікони, лікарі не змогли знайти у неї ніяких ознак хвороби.

Але найбільше свідчень про лікування від безпліддя, – коли ні лікарі, ні гроші не можуть допомогти, і всю надію покладає тільки на Бога, та на допомогу Богородиці, – і Вона дійсно допомагає, і по Її молитвах Господь посилає довгоочікувану дитину.

Моляться біля ікони про дарування благочестивого чоловіка (дружини), про збереження цнотливості і чистоти у вінчаних шлюбах, про збереження сім’ї, скріпленні шлюбних уз, якщо справа йде до розлучення, про вихованні дітей в Православ’ї, і інших сімейних потребах.





На правах реклами