Ми у Facebook
20.07.2019, 12:40

У яких джерелах Рівненщини ідеальна питна вода(+ПЕРЕЛІК)

Фахівці Рівненського обласного лабораторного центру дослідили питну воду у 28 джерелах області та визначили найкращі.
Ці три джерела зі списку відносяться до «блакитного переліку» та відповідають усім визначеним вимогам:

Джерело Св. Сергія в с.Грушвиця Рівненського району:

запах – 0 балів, смак та присмак – 0 балів, забарвленість – 3°, каламутність – 0 мг/дм3, рН – 7,25, перманганатна окиснюваність – 1,0 мгО2/дм3, амоній < 0,05 мг/дм3, нітрити < 0,003 мг/дм3, нітрати – 24,0 мг/дм3, загальна жорсткість – 4,5 ммоль/дм3, хлориди – 23,1 мг/дм3, сульфати – 15,8 мг/дм3, залізо загальне < 0,1 мг/дм3, лужність загальна – 5,9 ммоль/дм3, магній – 15,8 мг/дм3, кальцій – 75 мг/дм3; загальні колі-форми в 100 см3 – не виявлені, Еscherichia Coli в 100 cм3 – не виявлені, фаги кишкової палички в 1 дм3 – не виявлені.



Джерело Святої Праведної Анни с.Онишківці Дубенського району:

запах – 0 балів, смак та присмак – 0 балів, забарвленість – 5°, каламутність – 0,2 мг/дм3, рН – 7,3, перманганатна окиснюваність – 0,9 мгО2/дм3, амоній < 0,05 мг/дм3, нітрити < 0,003 мг/дм3 , нітрати – 41,09 мг/дм3, загальна жорсткість – 4,0 ммоль/дм3, хлориди – 37,0 мг/дм3, сульфати – 30,67 мг/дм3, залізо загальне < 0,1 мг/дм3, лужність загальна – 4,0 ммоль/дм3, магній – 19,5 мг/дм3, кальцій – 48,1 мг/дм3; загальні колі-форми в 100 см3 – не виявлені, Еscherichia Coli в 100 cм3 – не виявлені, фаги кишкової палички в 1 дм3 – не виявлені.



Джерело в с.Городище Рівненського району:

запах – 0 балів, смак та присмак – 0 балів, забарвленість – 0°, каламутність – 0 мг/дм3, рН – 7,2, перманганатна окиснюваність – 1,0 мгО2/дм3, амоній < 0,05 мг/дм3, нітрити < 0,003 мг/дм3, нітрати – 12,0 мг/дм3, загальна жорсткість – 5,9 ммоль/дм3, хлориди – 12,6 мг/дм3, сульфати – 16,1 мг/дм3, залізо загальне < 0,1 мг/дм3, лужність загальна – 6,0 ммоль/дм3, магній – 32,2 мг/дм3, кальцій – 74,1 мг/дм3; загальні колі-форми в 100 см3 – не виявлені, Еscherichia Coli в 100 cм3 – не виявлені, фаги кишкової палички в 1 дм3 – не виявлені.



Застереження:
Джерельну воду, які б гарні характеристики вона не мала, не варто зберігати тривалий час. А як же бутильована вода, - спитаєте ви, - термін придатності якої декілька місяців? Природні води мають власну мікрофлору екосистеми, так звану, аутохтонну. Промислового знезараження, на відміну від фасованої води, природна, зрозуміло, не проходить. Крім того, вода зазвичай зберігається у пластикових ємностях, які змінюють її хімічний склад не в кращий бік. Тому довго вдома таку воду не тримайте, а якщо зберігаєте, то у прохолодному місці без потрапляння прямих сонячних променів.





На правах реклами