Ми у Facebook
10.08.2019, 16:40

Син емігрантів з Рівного написав геніальну симфонію

фото moderato.in.ua

Його твір дуже цінується в музичних колах
І цю симфонію не перестають виконувати і до нині.

"Ми дуже зворушені отримати листа від сім’ї Леонарда Бернстайна, адже цей видатний диригент і композитор геніальної «Кадіш симфонії», яка прозвучить біля Бродівської синагоги є сином єврейських емігрантів із Рівного. В цьому місті, що знаходиться 110 кілометрів від Бродів до початку Першої світовітової війни жила сім’я Бернстайнів", - йдеться у повідомленні LvivMozArt у мережі Фейсбук.




Ось текст цього листа, який теж опублікував LvivMozArt:

„16 липня 2019 року
Шановна Маестра Линів,

Від імені всієї моєї родини я вітаю вас із цим особливим виконанням Каддіш симфонії мого батька. Безумовно, він був би дуже зворушений, почувши її у місті Львові, так близько до місця, де народився його батько. Вітаю вас і всіх музикантів, які вшановують життя і творчість Йозефа Рота біля руїн його рідної синагоги.
Нехай краса музики хоч трохи заспокоїть болючі спогади історії та буде запобігати подальшим актам жорстокості.

Щиро Ваша,
Ніна Бернштейн Сіммонс“


Leonard Bernstein by Jack Mitchell
Leonard Bernstein by Jack Mitchell


Леонард Бернштейн - американський композитор, диригент, піаніст та популяризатор академічної музики. «Каддіш» - третя симфонія Леонарда Бернстайна. Написана в 1963 році ця симфонія - драматичний твір для великого оркестру, повного хору, хору хлопчиків, солістки сопрано і читця. Назва «Каддіш» відсилає до єврейської молитви, яка читається на поминальній службі в синагозі, але в котрій не зустрічається слово "смерть".

За повідомленням з Вікіпедії.

Нагадаємо, що у Рівному також жив лауреат Нобелівської премії





На правах реклами