Ми у Facebook
18.08.2019, 11:20

У будинку завелися змії

Рятувальникам довелося ловити плазунів і вивозити далеко в поле.
Ілюстративне фото

Неприємна подія сталася на Хмельниччині у селі Бережанки Чемеровецького району. "Надзвичайники" отримали повідомлення про те, що в приміщенні житлового будинку 50-річної жінки завелися змії.

"Черговий караул рятувальників обстежив приміщення житлового будинку. Під час огляду будинку в обшивці стіни було виявлено дві змії. Плазунів було вилучено та вивезено в поле поза населеним пунктом", - зазначають у Державній службі з надзвичайних ситуацій області.

Народні прикмети: якщо змія заповзла в будинок

До речі, місяць тому рятувальники у самому центрі Хмельницького зловили метрову змію і відпустили в ліс. У Дніпропетровській області гадюку спеціальним інструментом спіймали у туалеті приватного будинку. А в Кривому Розі 31 липня надзвичайникам довелося ловити 80-сантиметрового вужа, який заповз у господарське приміщення місцевої лікарні. Раніше на Прикарпатті виявили змію під холодильником у міні-маркеті...

Чи були отруйні плазуни, які заповзли в населені пункти, невідомо. До речі, у місто можна завезти плазуна випадково, якщо він під час відпочинку на природі заповзе у багажник чи навіть у сумку з речами.

Та й у лісі не лише ягоди: на Рівненщині нещодавно 11-літнього хлопчика вкусила гадюка.

Що робити, якщо вас вкусила змія, - поради рятувальників

"Надзвичайники" радять - якщо ви побачили змію біля свого будинку, не панікуйте - змії самі не нападають. Тільки якщо їх зачеплять. Плазуна обов’язково потрібно відловити. Найкраще не покладатися на власні сили, а викликати рятувальників або фахівців-серпентологів, якщо вони є, наприклад, у зоопарку.

ФОТОФАКТ: у центрі Рівного знайшли величезну змію

Якщо змія заповзла на подвір'я, чи у будинок, то варто налякати її палицею, або відкинути. Якщо ж такої можливості немає, то краще спокійно відійти на безпечну відстань і зателефонувати до рятувальників 101.

На лісових болотах Рівненщини бачили, як літають змії






На правах реклами