Ми у Facebook
02.11.2019, 08:38

Як зробити щеплення від дифтерії у Рівному?

фото з tvoemisto.tv

Підступна хвороба набирає сили в Україні.
Як повідомляють з МОЗ України, в нашій країні зафіксували близько 20 випадків захворюваггя на дифтерію.

Найбільший спалах небезпечного захворювання стався в Закарпатській області – 5 хворих, у Хмельницькій, Луганській, Тернопільській – по 1 випадку, у місті Києві – 2 випадки небезпечного захворювання. Ще 10 осіб в Закарпатській області є носіями інфекції.

На початок жовтня 2019 року в Україні доступні 1,8 млн доз вакцини АКДП, 141 тисяча доз АДП (не містить кашлюкового компонента) та 4,9 млн доз АДП-м. Цього достатньо, щоб забезпечити вакцинами всіх громадян, які потребують планового щеплення.

Для лікування дифтерії використовується протидифтерійна сироватка та антибактеріальна терапія. У серпні цього року Україна отримала гуманітарну допомогу від ВООЗ – 200 флаконів протидифтерійної сироватки. Наразі використано 13 доз у Закарпатській області і місті Києві, залишилося – близько 180, вони розподілені між областями.

Що потрібно зробити, аби отримати щеплення, дізнався кореспондент ОГО:

"Потрібно звернутись до сімейного лікаря, він проведе обстеження, чи немає протипоказів і направить на вакцинацію", - говорить Віктор Іськів, начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому.





На правах реклами