Ми у Facebook
07.11.2019, 20:20

8 листопада 2019 у Рівному: календар подій, свята і дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!
У п'ятницю, 8 листопада, у календарі міжнародних, національних та всеукраїнських дат і свят:

- Всесвітній день містобудування (урбанізму) (World Urbanism Day), 

- Всесвітній День Юзабіліті (юзабіліті професіонали по всьому світу мають на меті показати користувачам цінність простого і зручного дизайну).

8 листопада народився ІЛАРІОН, Архієпископ Рівненський і Острозький ПЦУ (у миру Дмитрій Іванович Процик).

Цього дня приймає вітання з днем народження директор ЗОШ №24 м.Рівне ЦЮЦЮРА Галина Петрівна.

8 листопада у виставковій залі Рівненського Міського будинку культури пройдуть урочистості з нагоди 60-річчя КЗ “Рівненська державна художня школа імені А.І. Мартиненка”. Початок о 15:00. Рівнян та гостей міста в ці дні до 12 листопада запрошують відвідати виставку-ретроспективу учнівських робіт. Вхід вільний.

Один із перших спортивно-фізкультурних клубів Рівного для людей з обмеженими можливостями - “Геракл” - відзначає 25-річний ювілей.

8 листопада о 14 годині в "Музеї бурштину" відбудеться презентація композиції "Поліські янголята", що виготовлена мисткинею народної іграшки та декоративно-ужиткового мистецтва Вікторією КИСИЛЕНКО.

У Літературному музеї Уласа Самчука о 15:00 проводиться акція “Вишивана “Волинь” Уласа Самчука”. Мета акції - повернути твори нашого славетного земляка у шкільну програму. Організатори запрошують усіх небайдужих людей відгукнутися та долучитися до вишивання, а також читання творів Уласа Самчука цього дня.

За церковним календарем, православні християни та греко-католики вшановують пам’ять, згадують у молитвах святого великомученика Димитрія Солунського. До слова, у Свято-Воскресенський собор сьогодні привезуть чудотворне миро, яке виточується від мощей великомученика Димитрія Солунського.

Іменини (День ангела): Дмитро, Антон, Василь.

Прикмети дня: за давніми народними прикметами, погода на Дмитра вказує, коли прийде справжня зима і якою буде весна. День на Дмитрія без снігу – зими ще не буде. Якщо на Дмитра тепло – весна буде рання, м'яка, а коли дощ, то на Введення (4 грудня) снігу буде по коліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
7 листопада у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: календар на 1 – 10 листопада 2019
Церковний календар на листопад 2019
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у листопаді 2019
Календар на 2019 рік: свята, вихідні та робочі дні

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами