Ми у Facebook
27.02.2020, 13:21

В Києві запроваджують електронний квиток: скільки він коштуватиме?

фото з kyivcity.gov.ua.

Уже з першого квітня у столиці почнуть використовувати е-квиток у всіх видах транспорту. У КМДА запевняють: проїзний враховує потреби будь-якого пасажира, тому буває кількох видів: транспортна картка Kyiv Smart Card, одноразовий QR-квиток, картка киянина, а також учнівський і студентський е-квитки.
За рік київська міська влада технологічно адаптувала до системи е-квитка 100% мережі комунального транспорту: 1326 одиниць наземного транспорту та 359 турнікетів у метро. Створено понад 4000 місць продажу е-квитка.

«Впровадження е-квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки та послуг обрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro. Витрати на 1 одиницю транспортного засобу в Києві становлять 206 тисяч гривень. Ця сума менша порівняно з аналогічними проектами в інших містах України. Наприклад, у Львові при загальній кількості 638 одиниць на 1 одиницю транспортного засобу витратили 526,6 тисячі гривень. А у Харкові, де налічується 451 транспортний засіб, встановлення е-квитка в одному коштувало приблизно 411 тисяч гривень», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Про це повідомляє КМДА, kyivcity.gov.ua.

Нагадаємо, з листопада 2019 року електронний квиток запровадили у Луцьку.





На правах реклами