Ми у Facebook
07.03.2020, 22:20

Визначні пам'ятки Риму

Італія - країна з великою історією, красивою архітектурою, чарівними пейзажами і визначними пам'ятками культури, тому складно знайти людину, яка б відмовилася провести свої канікули в Італії.
Звичайно ж, одним з кращих міст Італії є її столиця - Рим. Готові посперечатися, що після того, як ви відвідаєте Колізей, виникне питання, що ж ще тут можна відвідати? Але ж насправді це місто має безліч інших чудових місць, яких ніяк не можна залишити без уваги. А екскурсії Римом, організовані гідом, знайти якого можна за посиланням https://romegid.com/uk/, залишать тільки найкращі враження.
У свою чергу підкажемо вам кілька наймальовничіших місць Риму.

Колізей


Римський амфітеатр ми вже згадували, але його ніяк не можна пропустити, побувавши в столиці Італії. Зараз це руїни, які до останнього каменя просочені історією і величчю. Не даремно він є одним з Семи чудес світу.

Амфітеатр Флавіїв має вже практично дві тисячі років, але він все одно не перестає бути візитною карткою Риму і всієї Італії, тому потрапити туди не так просто - спочатку потрібно простояти довгу чергу. Але це точно не буде нудно - скільки різних мов світу ви почуєте з цієї самої черги.

Римський форум


Наступні обов'язкові руїни для відвідування - це Римський форум. Якщо ви були в Колізеї, то окремий квиток для форуму купувати не потрібно, він єдиний для двох пам'яток.

З самого початку форум був місцем для торгівлі, але потім перетворився в одне з найважливіших місць для римлян, ставши площею, де проводилися основні політичні і громадські заходи міста. Римський форум дає чітке розуміння життя людей того часу.

Фонтан Треві


Рим вважається містом фонтанів, адже в тут їх нараховується понад дві тисячі, сто тридцять з яких є найпопулярнішими. Найбільшим і знаменитим фонтаном в Римі є фонтан Треві, який виконаний в стилі бароко. Основну увагу привертає архітектурна частина, де зображений виїзд колісниці бога Нептуна з моря, навколо якого знаходяться тритони і гіпокампи.

Фонтан просто вражає своїми розмірами, адже його висота досягає 26 метрів, а ширина - 20.

Пантеон


Це унікальний в своєму роді "храм богів", як каже одна з легенд, на тому місці, де зараз стоїть Пантеон, колись сходив на небеса засновник Риму - Ромула. Він має дуже цікавий зовнішній вигляд - через його купол проходить повітря і світло.

Також Пантеон є усипальницею деяких відомих людей, наприклад, Мікеланджело і Рафаеля.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ