Ми у Facebook
16.04.2020, 15:20

Батьківські поминальні суботи 2020 року (ЦЕРКОВНИЙ КАЛЕНДАР)

Таких особливих днів у році сім. Цього року на Рівненщині, у зв'язку з карантином, на Проводи 26 квітня будуть зачинені кладовища. Священики Православної Церкви України будуть проводити панахиди на могилках на Вселенську Троїцьку суботу 6 червня, УПЦ МП - 27 травня.
22 лютогоВселенська м'ясопусна субота (за 8 днів до початку Великого посту 2020, перед початком Сиропусного тижня. У цей день поминають всіх хрещених людей, що в усі часи жили на землі, від Адама до наших сучасників

14 березня – Батьківська поминальна субота другого тижня Великого посту. У храмах проводяться заупокійні служби, на кануні (особливому заупокійному свічнику (столику) прямокутної форми) ставляться свічки, подаються записки за упокій.

21 березня – Батьківська поминальна субота третього тижня Великого посту. У храмах проводяться заупокійні служби, подаються записки.

28 березня – Батьківська поминальна субота четвертого тижня Великого посту. У храмах проводяться заупокійні служби, подаються записки.

28 квітня – Радуниця, або Паска для померлих, Проводи (припадає на 9 день після Великодня. У цей поминальний день живі діляться з мертвими радісною звісткою про перемогу Христа над смертю і набуття вічного життя. У храмах та на кладовищах проводяться панахиди.

6 червня – Вселенська Троїцька субота. У цей день поминають всіх померлих християн, а не тільки родичів. У церквах проводяться заупокійні служби.

Поминальну службу в суботу можна буде подивитися онлайн

7 листопада - Димитрівська поминальна субота, яка відзначається напередодні дня святого великомученика Дмитра Солунського Мироточивого.

До речі, через карантин у зв'язку з поширенням епідемії коронавірусу Православна церква України (ПЦУ) запровадила нову можливість для вірян - подати записки онлайн, за допомогою мережі Інтернет. Вперше це стало можливо у суботу, 21 березня 2020.

Церковний календар на 2020 рік: православні свята і пости

Традиції, забобони, марновірства про могили, кладовища і поминальні дні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ