Ми у Facebook
07.08.2020, 19:27

УЗД – надійний метод діагностики

Відомо, що діагностування хвороби на її початковій стадії гарантує успішне лікування. Одним з передових методів діагностики захворювань являється ультразвукове дослідження. Записатися на прийом до спеціаліста можливо на сайті urosvit.com УЗД внутрішніх органів.

Що таке УЗД?


Ультразвукова діагностика ― це класичний неінвазивний метод дослідження, який дає лікарю УЗД інформацію про розмір, форму і щільність досліджуваного органу, наявність новоутворень або чужорідних тіл, а також запальних змін. УЗД вважається однією з найбезпечніших діагностичних процедур, а побічні ефекти практично невідомі. Через відсутність випромінювання цей метод широко використовується під час допологового спостереження.

Такі дослідження проводять за допомогою УЗД апаратів. Ультразвуковий сканер став практично незамінним інструментом діагностики в сучасній медицині. Використання такого обладнання дозволяє покращити процес визначення діагнозу, як в плані точності, так і в плані швидкості. З моменту впровадження апаратів УЗД, змін зазнала практично кожна галузь медицини. На даний момент без них не можна уявити якісну діагностику в сферах: ангіології, кардіології, акушерства і гінекології, педіатрії та неонатології, дослідження структур і судин головного мозку, діагностики опорно-рухового апарату і органів черевної порожнини.

Як відбувається УЗД?


Лікар проводить спеціальною ультразвуковою головкою по шкірі пацієнта, а відповідні датчики передають зображення внутрішніх органів на екран, за посередництвом спеціальної програми. Лікар УЗД аналізує побачене, і може зробити висновки та ставити певний діагноз. У випадку, якщо орган уражений пухлиною, спеціаліст побачить область іншої щільності і безпомилково визначить її природу.

Найновіші УЗД апарати здатні навіть відрізнити доброякісну пухлину від злоякісної без біопсії. Така функція особливо важлива, оскільки лікарське втручання може спровокувати пухлину до неконтрольованого збільшення.

Переваги УЗД


УЗД широко використовується в клінічній практиці. За останні кілька десятиліть метод став одним з найбільш поширених. Він не має протипоказань, є абсолютно безпечним. УЗД наділене високою діагностичною точністю (більше 80%). Процедура досить проста, а відсутність променевого навантаження дозволяє робити обстеження вагітних і дітей.

Такий метод дослідження неінвазивний, а виконувати його можна безліч разів. Ультразвуковий апарат можна доставити в будь-яку лікувальну установу для обстеження нетранспортабельних хворих. Ще однією перевагою є можливість одночасного дослідження багатьох органів і систем, що особливо важливо при складній клінічній картині.

Істотною перевагою в порівнянні з іншими методами діагностики є ціна на УЗД. Так, вартість ультразвукового дослідження в кілька разів менша, ніж традиційного рентгенівського методу, і в десятки разів менше, ніж КТ і МРТ.

Зробіть профілактичне УЗД обстеження, щоб запобігти можливим хворобам.





На правах реклами