Ми у Facebook
19.09.2020, 16:32

Українські лікарі провели унікальну операцію

В Україні вперше видалили з грудної клітки пухлину вагою 4,5 кг
У лікарні Феофанія Державного управління справами провели унікальну операцію, під час якої видалили з грудної клітки пацієнтки пухлину вагою 4,5 кг. Подібну операцію в Україні провели вперше. Про це Офіс президента повідомив у суботу, 19 вересня.

Операцію провели 66-річній Тетяні Вигонській, яка мешкає в Хмельницькій області. Жінка дізналася про пухлину в легенях три роки тому, але через брак коштів відмовлялася від лікування. Через погіршення самопочуття вона все-таки звернулася до лікарів.



Зазначається, що операція потребує особливої апаратури та відповідної кваліфікації лікарів. Водночас відповідно до указу про надання доступу лікуватися у Феофанії всім українцям, який президент України Володимир Зеленський підписав у січні, пухлину видалили безкоштовно.

«Складність операції полягає в тому, що, по-перше, важкий соматичний загальний стан пацієнтки — локалізація пухлини непроста, є небезпека великої крововтрати, пошкодження легень та зупинки серця. По-друге, технічно складно. Мають бути одночасно зібрані відповідні спеціалісти та необхідне обладнання», — пояснив головний лікар Феофанії Ігор Семенів.





На правах реклами