Ми у Facebook
29.09.2020, 14:03

Що таке мембранні наматрацники та навіщо вони потрібні?

Мембранні наматрацники з'явилися відносно недавно, але вже завоювали коло своїх шанувальників. Вони відносяться до категорії водонепроникних і прекрасно справляються із захистом матраца від рідин різного характеру. Однак деяким покупцям здається, що вартість таких виробів невиправдано завищена і краще віддати перевагу більш доступним моделям з клейончастою основою. У чому відмінність сучасних мембран і якими вони бувають ми і розглянемо нижче.

Що собою являє мембрана?


Мембрана виготовляється з поліуретану або полівінілхлориду. На відміну від вологонепроникних матеріалів минулих поколінь, мембрана пропускає повітря і не створює парниковий ефект. Матеріал складається з великої кількості мікроотворів, які менші, ніж молекули води, але більші, ніж молекули пару, що дозволяє підтримувати циркуляцію повітря і оптимальний мікроклімат ліжку. Тут дивіться найкращі наматрацники в Києві https://e-matras.ua/ukr/akssesuary-dlja-sna/namatrasniki.

У числі переваг мембранних моделей наматрацників або як їх ще називають аква-стоп, також:

• безшумність;
• зносостійкість;
• простота догляду.

Якісні вироби зберігають свої властивості навіть після численних сеансів машинного прання, абсолютно безпечні для здоров'я, гіпоалергенні.

Які мембрани краще?


Як вже говорилося вище, матеріал виготовляють на основі поліуретану або полівінілхлориду. Останній різновид має більш високі показники водонепроникності, проте в побутових умовах зі своїм завданням відмінно справляються обидва. Але поліуретан більш еластичний, а тому матеріал на його основі менш схильний до зносу і довше прослужить, в той час як полівінілхлорид з часом схильний до появи тріщин, які будуть пропускати вологу. Також PU мембрани – це більш повітропровідний матеріал, що позитивно позначається на комфорті його використання.

Кому потрібен непромокальний наматрацник?


Непромокальний захист для матраца буде актуальним практично для кожного. Природно, такий постільний аксесуар необхідний маленьким дітям, лежачим хворим. Раніше непромокальні наматрацники були некомфортними і шарудячими виробами на клейончастій основі, тому в інших випадках намагалися обходитися без них. Але сьогодні у вас є відмінна можливість захистити матрац від будь-яких рідин, не жертвуючи своїми відчуттями. Не забувайте, що кожна людина пітніє уві сні, і цей піт здатний просочувати не тільки простирадло, але і наповнювачі матраца. Це псує зовнішній вигляд виробу, а ще – створює сприятливе середовище для розмноження бактерій та інших мікроорганізмів.





На правах реклами