Ми у Facebook
13.10.2020, 00:42

Суші: особливості споживання

Східна культура відрізняється особливою мудрістю та філософією. Етикет і церемонії мають величезне значення в тому числі, коли мова йде про Японію. Якщо ви в захваті від культури цієї країни, то певно хотіли би дізнатись як саме споживають суші на її теренах.
Традиційну японську страву прийнято замовляти на обід. Та це не обмежує вас, адже спеціалізована компанія організує доставку суші у Львові в будь-який зручний для клієнта час, в рамках робочого графіку, навіть для підготовки вишуканої вечері чи нетипового сніданку. До порції суші/ролів найчастіше входять 6 чи 8 одиниць, японці ж подають лише непарну кількість, та число має бути не меншим ніж 5. Таку їжу не варто передавати один одному навіть паличками, як і будь-які інші страви в Японії. Подібні дії нагадують про прощальний ритуал, тож при необхідності гостю віддають всю страву.

Цікаво, та якщо японець розмовляє під час трапези, він ніколи не жестикулює, розмахуючи паличками, адже це недопустимо. Після використання прибори варто покласти до спеціального посуду. Із загального блюда суші беруть спеціальними сервіровочними паличками. Фіксують їжу товстішим кінцем.

Що ще варто дізнатись перш ніж замовити суші у Львові? Споживати цю страву можна навіть руками! Японський етикет менш вимогливий до чоловіків. Жінки ж мають обов’язково користуватись приборами не залежно від того, що вони обрали – суші чи роли.

Японці полюбляють максимально прості варіанти страви – з огірком та лососем. Перед початком трапези вони витирають руки спеціальним рушником. Він вологий і пахне ментолом. Вважається, що таким чином людина очищає не лише долоні, а й душу. Японці здійснюють підготовку до споживання їжі та знімають з себе несприятливу енергетику.

Чим запивають суші?


Мінеральна вода чи газовані напої будуть зовсім недоречні. Краще всього суші гармонують із саке. Так, це – надто сміливе рішення, проте існує альтернатива. Надайте перевагу пиву чи соку.

Їжте суші так, як вам смакує найбільше, та якщо бажаєте долучитись до японської культури, завважте, що її філософія не в тому, щоб просто споживати страви. Японці їдять невеликими порціями і дуже цінують красу їжі та майстерність кухаря. Отримуйте смакове й естетичне задоволення від суші. Вони неймовірні.

Використання паличок


Під час споживання суші не користуються виделкою чи ложкою, а обирають – хасі/хаши. Частіш за все паличка має тонкий та товстий кінець. Потовщену частину фіксують між вказівним та великим пальцями, а тримають її фактично великим та безіменним.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ