Ми у Facebook
02.11.2020, 11:30

На Рівненщині розгорнули додаткову лікарню для пацієнтів із COVID-19

На Рівненщині зростає кількість хворих на коронавірус. У зв’язку з цим, в області розгортають додаткові лікарні для прийому пацієнтів із COVID-19 та підозрою на хворобу.
Від неділі таких хворих почала приймати Зарічненська ЦРЛ, де для них розгорнуто 31 ліжкомісце.

Таким чином, наразі пацієнтів із коронавірусом в області приймають вже 14 лікарень: Рівненські міські лікарні №1 та №2, Дубенська міська лікарня, Сарненська, Рокитнівська, Костопільська, Здолбунівська, Гощанська, Дубровицька, Острозька, Зарічненська та Рівненська ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок. Крім того, пацієнтів з COVID-19 лікують у Рівненській обласній дитячій лікарні. Заповненість ліжок хворими з COVID-19 у лікарнях І-ї хвилі – 74,5 %.

У резерві ще 4 лікарні, готові прийняти хворих на COVID-19.

Нагадаємо, щоранку в управлінні охорони здоров’я Рівненської ОДА проводяться селектори із усіма керівниками лікувальних закладів первинного та вторинного рівнів, де, у першу чергу, затверджують маршрути пацієнта з COVID-19.

Від початку пандемії до медзакладів Рівненщини було госпіталізовано понад 5 тисяч пацієнтів з коронавірусною хворобою. Кількість госпіталізованих постійно зростає. Якщо у вересні пацієнтів із COVID було дві з половиною сотні, у жовтні - півтисячі, а на сьогодні – понад 800.

Вкотре звертаємося до жителів області – не нехтувати своїм здоров’ям і близьких. Адже недотримання карантинних умов може призвести до критичної ситуації — браку ліжок і медичних працівників.





На правах реклами