Ми у Facebook
05.11.2020, 09:30

Верховна Рада ввела нові покарання за втручання в роботу журналістів

Депутати прийняли нове рішення, розщедритися доведеться всім.
Верховна Рада прийняла закон, який посилює відповідальність за перешкоджання роботі журналістів. Тепер за розбиті камери і вирвані мікрофони доведеться платити штрафи і навіть можна отримати термін, - передає znaj.ua.

Як з'ясувалося, штрафи за перешкоджання журналістській діяльності істотно зростуть. В першу чергу депутати вирішили покарати тих, хто замишляв проти журналістів злочину. Так за умисне перешкоджання журналістській діяльності можуть оштрафувати на суму від 8100 гривень до 51 тисячі гривень. У самих крайніх випадках суд буде позбавляти волі на 6 місяців.

Як повернути кошти за пробне ЗНО-2020?

Штрафи передбачені і за таку діяльність, як переслідування або надання впливу на журналістську діяльність. За це можна позбутися 17000-34000 гривень, а можна сісти у в'язницю на 6 місяців або отримати обмеження волі на строк до 4 років.

Аналогічні дії, вчинені посадовою особою вже тягнуть за собою штрафи в розмірі 34000-51000 гривень. Найжорсткішим покаранням стало обмеження волі на 5 років.

Більш серйозні правопорушення-погрози на адресу журналіста, псування техніки, насильство, побої та інші каратимуться реальними тюремними термінами на 7-14 років.





На правах реклами