Ми у Facebook
15.11.2020, 17:30

Як зробити улюблену каву ще смачнішою

6 добавок, які допоможуть зробити звичну каву ще смачнішою
Кава сама по собі дуже смачний і насичений напій, але якщо до неї додати будь-які цікаві інгредієнти, то її смак може заграти новими і незвичайними фарбами. Розповімо про шість найпопулярніших добавок до кави, інформує Ukr.Media.

Молоко або вершки

Напевно найбільш популярною добавкою до кави в усьому світі вважається свіже молоко або вершки. Найчастіше молоко використовують в такому поєднання для того, щоб пом'якшити міцність і надмірну насиченість напою.

Шоколад

Якщо додати до кави тертий шоколад, то її смак придбає особливі нотки. Хтось вважає за краще додавати розтоплений шоколад, в такому разі головне не прогадати з пропорціями, щоб не зіпсувати загальний смак майбутнього напою. Також такий наповнювач відмінно поєднується з вершками.



Сироп

Якщо звичний смак кави трохи набрид, то можна додати в нього різні сиропи, смаки яких здатні задовольнити навіть найдосвідченіших гурманів. Тут можна знайти і фруктові, і горіхові смаки і більш складне поєднання добавок.

Спеції

Для отримання насиченого і специфічного смаку, нерідко використовують різні спеції. Найпопулярнішим наповнювачем в такому разі є кориця, вона надає напою якийсь особливий пряний аромат. Також на вибір можна додавати запашний перець, мускатний горіх — саме ці інгредієнти роблять смак кави багатим і неповторним.

Коньяк

Кава і коньяк дають особливе поєднання насиченості кавових зерен і міцності спиртного напою. Таке поєднання може сподобатися далеко не кожному, але якщо все поєднувати в помірних дозах, то можна отримати дуже цікавий результат.

Ягоди і фрукти

Коли всі перераховані вище добавки вже неодноразово використовувалися, а бажання спробувати чогось новенького не згасло, то саме час додавати до кави ягоди і фрукти. Наприклад, можна спробувати натерти цедру апельсина на кавову пінку. Це надасть її особливої свіжості і екзотичності. Звичайно, така кава є абсолютно не традиційною і багато її не вип'єш, тому такий експеримент потрібно проводити періодично.

Як вже зазначалося вище, сама по собі кава дуже насичений напій з багатим і глибоким смаком. І якщо все ж захочеться до неї додати якихось незвичайних інгредієнтів, то важливо знати міру, щоб кава перш за все залишалася кавою, а не перетворювалася в коктейль на її основі. Тоді такий експеримент принесе тільки позитивні емоції!





На правах реклами