15.11.2020, 17:30
Як зробити улюблену каву ще смачнішою
6 добавок, які допоможуть зробити звичну каву ще смачнішою
Кава сама по собі дуже смачний і насичений напій, але якщо до неї додати будь-які цікаві інгредієнти, то її смак може заграти новими і незвичайними фарбами. Розповімо про шість найпопулярніших добавок до кави, інформує Ukr.Media.
Молоко або вершки
Напевно найбільш популярною добавкою до кави в усьому світі вважається свіже молоко або вершки. Найчастіше молоко використовують в такому поєднання для того, щоб пом'якшити міцність і надмірну насиченість напою.
Шоколад
Якщо додати до кави тертий шоколад, то її смак придбає особливі нотки. Хтось вважає за краще додавати розтоплений шоколад, в такому разі головне не прогадати з пропорціями, щоб не зіпсувати загальний смак майбутнього напою. Також такий наповнювач відмінно поєднується з вершками.
Сироп
Якщо звичний смак кави трохи набрид, то можна додати в нього різні сиропи, смаки яких здатні задовольнити навіть найдосвідченіших гурманів. Тут можна знайти і фруктові, і горіхові смаки і більш складне поєднання добавок.
Спеції
Для отримання насиченого і специфічного смаку, нерідко використовують різні спеції. Найпопулярнішим наповнювачем в такому разі є кориця, вона надає напою якийсь особливий пряний аромат. Також на вибір можна додавати запашний перець, мускатний горіх — саме ці інгредієнти роблять смак кави багатим і неповторним.
Коньяк
Кава і коньяк дають особливе поєднання насиченості кавових зерен і міцності спиртного напою. Таке поєднання може сподобатися далеко не кожному, але якщо все поєднувати в помірних дозах, то можна отримати дуже цікавий результат.
Ягоди і фрукти
Коли всі перераховані вище добавки вже неодноразово використовувалися, а бажання спробувати чогось новенького не згасло, то саме час додавати до кави ягоди і фрукти. Наприклад, можна спробувати натерти цедру апельсина на кавову пінку. Це надасть її особливої свіжості і екзотичності. Звичайно, така кава є абсолютно не традиційною і багато її не вип'єш, тому такий експеримент потрібно проводити періодично.
Як вже зазначалося вище, сама по собі кава дуже насичений напій з багатим і глибоким смаком. І якщо все ж захочеться до неї додати якихось незвичайних інгредієнтів, то важливо знати міру, щоб кава перш за все залишалася кавою, а не перетворювалася в коктейль на її основі. Тоді такий експеримент принесе тільки позитивні емоції!
Молоко або вершки
Напевно найбільш популярною добавкою до кави в усьому світі вважається свіже молоко або вершки. Найчастіше молоко використовують в такому поєднання для того, щоб пом'якшити міцність і надмірну насиченість напою.
Шоколад
Якщо додати до кави тертий шоколад, то її смак придбає особливі нотки. Хтось вважає за краще додавати розтоплений шоколад, в такому разі головне не прогадати з пропорціями, щоб не зіпсувати загальний смак майбутнього напою. Також такий наповнювач відмінно поєднується з вершками.
Сироп
Якщо звичний смак кави трохи набрид, то можна додати в нього різні сиропи, смаки яких здатні задовольнити навіть найдосвідченіших гурманів. Тут можна знайти і фруктові, і горіхові смаки і більш складне поєднання добавок.
Спеції
Для отримання насиченого і специфічного смаку, нерідко використовують різні спеції. Найпопулярнішим наповнювачем в такому разі є кориця, вона надає напою якийсь особливий пряний аромат. Також на вибір можна додавати запашний перець, мускатний горіх — саме ці інгредієнти роблять смак кави багатим і неповторним.
Коньяк
Кава і коньяк дають особливе поєднання насиченості кавових зерен і міцності спиртного напою. Таке поєднання може сподобатися далеко не кожному, але якщо все поєднувати в помірних дозах, то можна отримати дуже цікавий результат.
Ягоди і фрукти
Коли всі перераховані вище добавки вже неодноразово використовувалися, а бажання спробувати чогось новенького не згасло, то саме час додавати до кави ягоди і фрукти. Наприклад, можна спробувати натерти цедру апельсина на кавову пінку. Це надасть її особливої свіжості і екзотичності. Звичайно, така кава є абсолютно не традиційною і багато її не вип'єш, тому такий експеримент потрібно проводити періодично.
Як вже зазначалося вище, сама по собі кава дуже насичений напій з багатим і глибоким смаком. І якщо все ж захочеться до неї додати якихось незвичайних інгредієнтів, то важливо знати міру, щоб кава перш за все залишалася кавою, а не перетворювалася в коктейль на її основі. Тоді такий експеримент принесе тільки позитивні емоції!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга МАРТИНЮК Переглядів: 924Інші статті рубрики:
Уже цього тижня частина християн святкуватиме Великдень
Дізнайтеся усі дати цієї важливої для християн (і не тільки) події.
переглядів: 410
У Рівному відбудеться БЛАГОЯрмарок
Рівненська обласна філармонія долучається до ініціативи Святослава Кокоші й запрошують відвідати Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ у Органному залі!
переглядів: 408
У Рівному завершилися обласні змагання з шахів
Фінал Чемпіонату області з шахів проходив у приміщенні першої ДЮСШ Рівненської міської ради.
переглядів: 451
Сьогодні у Рівному буде лекція про історію фотографії
27 березня о 14:00 у Рівненській обласній універсальній бібліотеці запланована подвійна лекція про історію фотографії у Рівному.
переглядів: 385
День святої Матрони: що потрібно знати про цей день
27 березня - День нефролога та пам'ять святої Матрони в церковному календарі. До Нового року залишилося 279 днів. Це також 763-й день війни в Україні.
переглядів: 422