Ми у Facebook
23.12.2020, 09:52

Медики вважають, що ізоляція завдає більше болю і шкоди жінкам

Симптоми погіршення якості сну, депресії і тривоги частіше зустрічалися у жінок.
Результати, опубліковані в журналі Frontiers in Global Women's Health, присвячені змінам настрою та якості сну під час пандемії. Вероніка Гуаданьі, доктор філософії, провела онлайн-опитування канадців з 23 березня до 7 червня цього року, - пише greenpost.ua.

Протягом цього часу школи та багато підприємств були закриті, і люди якомога довше залишалися вдома у межах загальної заборони контактування.

Дослідники вивчили дані 573 учасників, 112 чоловіків і 459 жінок, середній вік яких становив 25,9 року. Понад 66 % учасників-добровольців повідомили про низьку якість сну, понад 39 % повідомили про посилення симптомів безсоння, а тривога та дистрес збільшилися у всій вибірці. Симптоми сну, депресії і тривоги частіше зустрічалися у жінок.

«Як правило, дослідження показало, що жінки частіше повідомляють про тривогу і депресії», — каже Гуаданьі, науковий співробітник Медичної школи Каммінг (CSM). — Їх симптоми погіршувалися з плином часу і зі збільшенням тривалості періоду ізоляції. Спостерігалося прогресуюче збільшення тривожності, депресії, поганої якості сну та травм у чоловіків і жінок. Але з часом у жінок вони були сильнішими».

Дослідження також показало, що жінки отримали вищі бали за шкалою, що вимірює співчуття, здатність розуміти емоції інших і піклуватися про інших. Однак більше співчуття було пов'язано з великим занепокоєнням, депресією і травмою.

«Я не був здивований результатами; жінки несуть додаткове навантаження», — говорить Джузеппе Ярія, доктор філософії, старший дослідник. «Турбота про сім'ю у критичних ситуаціях завжди була величезним навантаженням на жінок».





На правах реклами