Ми у Facebook
30.11.2021, 11:56

Зелений чи чорний - який чай більш корисний для здоров'я

Зелений проти чорного: який чай більш корисний
Коли ми відчуваємо стрес, сонливість або розгубленість, чашка чаю допомагає нам відновити рівновагу і покращити настрій. Зрештою, не можна бути енергійними постійно, це нормально, якщо ви іноді відчуваєте втому та лінощі, пише Health shots. Але який же чай корисніший? Чи справді зелений чай допомагає схуднути? Чи місить чорний чай стільки ж антиоксидантів, скільки зелений? Сьогодні ми порівняємо чорний та зелений чай і допоможемо зробити найкращий вибір.

Перш за все, чорний та зелений чай відрізняються способом заготівлі. Зелений чай одразу після збору розігрівають на сковорідці або на пару, що запобігає окисленню листя, допомагаючи зберегти їх свіжий колір та смак. Чорний чай збирають, дозволяють йому зів’яти, та зминають або нарізають його перед випарюванням з нього вологи. Через окислення деяких ферментів, чайне листя змінює колір, а його смак та аромат стає більш інтенсивним.

При цьому, обидва види чаю корисні по-своєму. Зелений чай багатий на EGCG, відомий антиоксидант, який допомагає у боротьбі з серцево-судинними захворюваннями. А чорний чай містить амінокислоту L теанін, яка може допомогти вам розслабитися і посилити концентрацію.



Відомо, що зелений чай допомагає виводити з організму токсини, що надає шкірі сяйва, посилює обмін речовин та зміцнює імунітет. Він має нижчу кислотність. А чорний чай знижує рівень гормону стресу, якщо споживати його помірно. Також він корисний для серця, хоча має більш кислу природу, ніж зелений чай. Чорний чай містить теафлавіни, які захищають серце та судини, а також знижують рівень холестерину та цукру в крові. Крім того, він сприяє втраті ваги.

Зелений чай містить менше кофеїну, ніж чорний, хоча, звісно, все залежить від типу чайного листя та способу його заготівлі. Чашка зеленого чаю містить чверть дози кофеїну, що міститься в чашці кави, а чашка чорного чаю містить третину цієї дози. Кофеїн – це стимулятор нервової системи, який пригнічує гальмівний нейромедіатор аденозин. Тому чорний чай допомагає покращити настрій і концентрацію.



Таким чином, обидва види чаю мають свої переваги. Чорний чай може допомогти вам пробудитись зранку, але якщо ваш організм чутливий до дії кофеїну, вам варто зупинитись на зеленому чаї.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ