Ми у Facebook
02.03.2021, 11:30

В Україні створять базу всієї нерухомості

В Україні створять базу всієї нерухомості
В Україні хочуть створити адресний реєстр в складі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Про це повідомляє джерело з Верховної Ради України. Вказується, що парламент збирається внести ряд змін в закон “Про регулювання містобудівної діяльності”. Також джерело повідомило про те, що завдяки створенню такого реєстру в Україні вийде не тільки уніфікувати дані, але й уникнути зайвої бюрократії.

«Адресний реєстр допоможе створити в Україні єдине публічне джерело актуальної та чесної інформації, яким для своїх потреб зможуть користуватися всі“, – йдеться в повідомленні джерела.

Нагадаємо, що за перший квартал 2020 року в Україні ввели в експлуатацію близько 2 млн кв.м житлових будинків. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 цей показник скоротився на 22%.

За підрахунками Держстату, в січні-березні 2020 року в експлуатацію ввели 1,05 млн кв. м одноквартирних будинків (майже на третину менше, ніж у першому кварталі минулого року), і 0,86 млн кв. м – багатоквартирних будинків (скорочення на 8,1% в порівнянні з 2019 р.).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ