Ми у Facebook
19.08.2021, 11:01

Господиням на замітку: рецепт неперевершеного тіста для вареників/пельменів/чебуреків

Навіщо потрібні різні складні рецепти тіста, якщо їх можна замінити одним універсальним? Великий плюс цього тіста в тому, що воно завжди виходить м’яким і ніжним, не розварюється і приготувати його можна за лічені хвилини.

Інгредієнти:



-3 ст. борошна
-1,5 ст. окропу
-1 яйце
-3 ст. л. соняшникової олії
-0,5 ч. л. солі

Приготування:



1. Просіяне борошно змішайте з сіллю. Зробіть в гірці заглиблення та влийте туди соняшникову олію.
2. Закип’ятіть воду і влийте у борошно, перемішайте масу до однорідної консистенції. Дайте тісту трохи остигнути, приблизно 5 хвилин.
3. В окремому посуді злегка збийте яйце, щоб білок з жовтком змішалися, вилийте суміш в тісто і почніть його перемішувати. Спочатку комок наче розпадеться на окремі ковзаючі сегменти, але через хвилину замішування у вас вийде однорідне заварне тісто.
4. Залиште тісто в мисці відпочивати хвилин на 15, не забудьте накрити його рушником. За цей час можете підготувати начинку для вашого майбутнього кулінарного витвору.

Диво, а не тісто! З однієї порції виходить цілий набір страв: вареники з сиром, чебуреки з м’ясом і на пельмені залишилося. Заварне тісто виходить ніжним, м’яким і слухняним, працювати з ним — суцільне задоволення. Готові вироби прекрасно тримають форму при варінні, смаженні та заморожуванні.

Швидка піца на лаваші за 10 хвилин: простий рецепт.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ