Ми у Facebook
05.07.2021, 18:00

Корисні солодощі існують — ось 5 з них

Серед продуктів харчування існує чимало корисних солодощів, які не завдають шкоди організму і при цьому приносять не менше задоволення, ніж морозиво або карамель.

Мед



Бджолиний мед не даремно називають смачним і корисним ласощем, створеними природою. Цей ароматний нектар, зібраний трудівницями-бджолами, є справжнім джерелом вітамінів і мінеральних солей, фруктових кислот і ефірних олій. Мед зміцнює імунітет і налагоджує травлення, заспокоює нервову систему, лікує хвороби інтимної сфери. До того ж він, є кращим природним замінником цукру, яким можна не побоюючись підсолоджувати будь-які страви, починаючи від чаю і закінчуючи домашньою випічкою. У середньому здоровій людині можна вживати по 1 ч. л. меду на день, однак надто захоплюватися цим ласощами не варто, так як мед є сильним алергеном.

Гіркий шоколад



Бажаючи перейти на вживання «корисних» солодощів, доведеться відмовитися від такого улюбленого всіма молочного шоколаду і звернути увагу на гіркий. Він складається з натуральних тертих какао-бобів, завдяки чому покращує кровообіг, нормалізує тиск, піднімає настрій, сприяє підвищенню мозкової активності. У день досить з'їдати 4-у частину шоколадної плитки, щоб підтримувати здоров'я і при цьому не нашкодити організму.

Сухофрукти



Чорнослив і курага, родзинки і сушені яблука - сухофрукти є одними з найбільш рекомендованих лікарями солодощів, а все тому, що корисних властивостей сухофруктів просто не злічити. Судіть самі: сушені фрукти зміцнюють судини і підтримують серцевий м'яз, запобігають тромбоутворенню і очищають кишечник. Інжир допомагає роботі шлунка і зміцнює нервову систему, сушені груші і яблука підтримують роботу печінки і нирок, родзинки і чорнослив підвищують гемоглобін, курага покращує зір і запобігає анемії, а фініки корисні вагітним жінкам і новоспеченим мамам. Правда сухофруктами також не слід захоплюватися, адже калорійність 100 грамів продукту приблизно дорівнює 270 ккал.

Халва



Халва - ще одна насолода, привезена зі Сходу, яку палко полюбили жителі нашої країни. Правда далеко не вся халва, яку можна знайти на прилавках наших магазинів є корисною. Справжня халва виготовляється з соняшникового, арахісового або кунжутного насіння, з додаванням в якості підсолоджувача, меду. Саме такі ласощі є цінним джерелом протеїнів і органічних кислот, вітамінів і необхідних організму жирів. З'їдаючи шматочок халви кожен день, ви не тільки зміцните судини і налагодите травлення, але також очистите шкіру і сприятимете омолодженню організму.

Пастила



Ще одна насолода на основі яблучного пюре, яка вважається «родичкою» зефіру та мармеладу. Для приготування цих ласощів на Русі використовувалися антонівські яблука, що надавало їй характерну кислинку. Сьогодні готують різну пастилу - з брусничного, малинового або горобинового пюре, а з додаванням яєчного білка пастила знайшла ніжність і легкість. Завдяки натуральним компонентам цей солодкий продукт постачає організм білками, вуглеводами та рослинними волокнами, а також великою кількістю вітамінів, серед яких особливе місце займає вітамін B2, який забезпечує живлення клітин киснем. Регулярно ласуючи пастилою, ви зміцните кістки і сприятимете процесу кровотворення.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ