Ми у Facebook
25.01.2021, 22:22

Яку сукню надягнути для відвідування театру?

Похід до театру зовсім не означає, що ви повинні надягати розкішну сукню та прикраси з діамантами. Деякі заклади є досить демократичними до дрес-коду, але в будь-якому разі рекомендується вибирати вишукані та стримані речі. Від джинсів та кросівок краще утриматися. Багато чого залежить від часу проведення вистави. Традиційно спектакль вважався світським заходом для заможних людей, які приходити на виставу в платтях та костюмах.

День


Згідно загальноприйнятого етикету, заходи до 18:00 вважаються менш формальними, ніж вечірні. Відповідно до цього варто підбирати й одяг. Гарне стримане плаття до колін чи щиколоток цілком підійде. Класичне чорне коктейльне плаття до колін – випробуваний варіант, який точно не підведе. Вишукані сукні для жінок від бренду Леся – ось що дозволить вам викликати захоплення оточуючих в театрі, опері чи будь-де ще. Головне – правильно підібрати одяг відповідно до умов його використання. А в цьому вам допоможуть професійні консультанти.

Якщо атмосфера заходу досить невимушена, можна вибрати навіть брюки (але не джинси чи леггінси).

Вечір


Вистава після 18:00 – це вже привіт одягнутися більш офіційно. Якщо спектакль не є прем’єрою, підійде звичайне вечірнє плаття. Найкраще виглядатиме сукня «чайної довжини», яка опускається до середини ноги між коліном та щиколоткою. Ідеально поєднується таке вбрання з класичним взуттям на каблуці середньої висоти та простими прикрасами (не яскравою біжутерією).

В будь-яку пору доби під заборону потрапляють речі з написами, картинками. Якщо сукня яскравого кольору, вона повинна бути однотонною, а не складатися з окремих «клаптів».

Прем’єра


В день прем’єри (особливо якщо спектакль відомий) варто вибрати найбільш вишукану сукню з колекції. Те саме стосується і аксесуарів, і прикрас. Ви повинні бути справжньою леді. Сьогодні заклади культури змушені йти назустріч середньостатистичному глядачеві та робити поступки щодо дрес-коду. Однак на фоні повсякденних речей ваша сукня виглядатиме просто неймовірно. Похід в театр повинен бути чимось особливим.

Навіть якщо ви відвідуєте вистави зрідка, варто мати в гардеробі принаймні одну вишукану сукню для таких випадків. Вона також підходитиме для картинних галерей, опери, благодійних вечорів та інших заходів, які передбачають певні вимоги щодо дрес-коду.





На правах реклами