Ми у Facebook
28.01.2021, 14:00

У Києві відкрили нову інсталяцію пам'яті жертв Голокосту

Фото: Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр

27 січня у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту Меморіальний центр Бабин Яр відкрив у Києві нову інсталяцію серії Погляд у минуле. Її створила українська художниця та архітекторка - Анна Камишан.
Інсталяцію розмістили на проспекті Перемоги, 10, поруч з Міністерством освіти і науки України.

Українці отримуватимуть по дві пенсії: що відомо

У два кам’яних валуни вмонтований монокуляр з фотографіями німецького військового фотографа-пропагандиста Йоганнеса Гелі. Заглянувши в об'єктиви, можна побачити те, що зафіксував фотограф майже 80 років тому. Восени 1941 року він зробив серію кольорових знімків в окупованому Києві, серед них найвідоміші фото Бабиного Яру, зроблені відразу після масових розстрілів 29- 30 вересня.

Фото: Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр
Фото: Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр


«Часто на єврейських цвинтарях ставлять мацеви у вигляді зрубаних дерев. Ми ніколи не дізнаємося, як звали загиблих на цій фотокартці, цей зв’язок із минулим назавжди перервано, тому дерево-монумент без коренів. Ми використали для інсталяції саме сухостійний дуб, який уособлює життя, обрубане смертю», — пояснила інсталяцію Камишан.

Фото: Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр
Фото: Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр

До слова для артоб'єкту дерево обробили спеціальними засобами і зробили вогнетривким.

Нагадаємо, чотири схожих об'єкта були встановлені в Бабиному Яру восени 2020 року. Вони відтворюють вигляд цієї території на початок жовтня 1941 року відразу після масових розстрілів 29-30 вересня, і розміщені на визначених за допомогою 3D-моделювання точках – саме там, де німецький фотограф їх зняв.

Детальніше про нову інсталяцію читайте на:kyivcity.gov.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ