Ми у Facebook
31.01.2022, 13:30

Топ-5 фільмів для дітей, знятих за мотивами відомих книжок

Це добірка з 5 найцікавіших екранізацій світового дитліту, які чудово доповнять прочитані історії свіжими сенсами й, можливо, спонукатимуть перечитати улюблені книжки.
«Гаррі Поттер і Філософський камінь»

Немає нічого приємнішого за перегляд екранізації першої книги про Гаррі Поттера. Такий омріяний і несподіваний лист із Гоґвортсу, перше знайомство славнозвісного хлопчика зі шрамом із майбутніми найкращими друзями та магічним світом, сортувальний капелюх, шоколадні жабки, загадки й лише початок історії протистояння Волдеморту…

«Чарлі і шоколадна фабрика»

Фільм Тіма Бартона – це вже друга за рахунком екранізація повісті “Чарлі і шоколадна фабрика” Роальда Дала, казкової розповіді про ексцентричного шоколадного магната Віллі Вонку і п’ятьох щасливців, які знайшли у плитках шоколаду золоті квитки й виграли екскурсію його легендарною фабрикою.
Якщо коротко, то “Чарлі і шоколадна фабрика” – це повчальна історія про чесність, доброту і скромність, про важливість родини й розуміння у ній, про заповітні мрії і їх здійснення, про щастя і шоколад, багато-багато шоколаду.

«Паддінгтон»

Ведмежа Паддінгтон — зовсім не родич Вінні-Пуха, а емігрант із далекого «дрімучого» Перу, життя в якому стало неможливим через масове винищення лісу. На одній зі станцій Лондонського вокзалу ведмідь, вихований тітонькою Люсі як справжнісінький джентльмен, випадково знайомиться з родиною Браунів, які вирішують дати ведмедю-нелегалу притулок і, власне, дарують йому нове ім’я — «Будемо звати тебе Паддінгтон, тому що ми знайшли тебе на Паддінгтонському вокзалі».
Оскільки у цивілізованому світі Паддінгтон є новачком (та ще й ведмедем!), більшість його пригод — це курйози, що трапляються через незнання тих чи інших правил, загальновідомих фактів та норм. Утім, найбільшим випробуванням для Паддінгтона стає пані Міллісент – зла таксидермістка, яка тільки й мріє, щоби зробити з бідолахи опудало для музею…

«Великий Дружній Велетень»

Історія про Великого Дружнього Велетня — це, поза усіма сумнівами, історія про самого Роальда Дала — єдиного доброго й баламутного Велетня у Країні Велетнів, який вмів чути таємне шепотіння світу й щоночі приносив дітям чарівні сни.
У центрі сюжету фантастична дружба між ВДВ та дівчинкою з лондонського сиротинцю на ім’я Софі. Саме завдяки маленькій Софі ВДВ наважується повстати проти своїх гидких і кровожерних одноплеменців, аби врятувати безліч дітей з усього світу від смерті… Як? Звісно, що не без допомоги Її Величності, армії та чарівним снам.

«Мандрівний замок Хаула»

Сюжет фільму – розповідь про 19-річну Софі, ув’язнену Відьмою з Пустища в тілі старезної бабусі, і норовливого чарівника Хаула з його вогняним демоном Кальцифером. У версії екранізації Міядзакі зовсім інші акценти, інші персонажі й інші смисли.
Старанно промальовані деталі, несподіваний сюжет, легка іронія і чудовий музичний супровід дозволять зануритися у фантастичний світ фільму “Мандрівний замок Хаула” з перших хвилин перегляду. Оскільки усі події розгортаються у світі, де майже не існує межі між добром і злом, силою і слабкістю, реальністю та вигадкою, на глядачів очікує справді цікава подорож і купа загадок. Загадок, які обов’язково сподобається розгадувати разом з героями аніме і дітям, і батькам.

Більше екранізацій, знятих за мотивами відомих дитячих книг, тут.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ