Ми у Facebook
01.02.2021, 11:31

Чек-лист проведення прибирання на кухні для дбайливих господинь

Господині щодня доводиться витрачати багато часу і сил на наведення порядку в їдальні та зоні приготування їжі. Особливо складно прибирати, якщо в квартирі проживають 5 і більше осіб або коли дорослі працюють позмінно.
Виникає відчуття, що порядку на кухні ніколи не буває. Підтримувати чистоту насправді нескладно, потрібно лише дотримуватися певних правил.

Якщо всім членам сім'ї доводиться приймати їжу в різний час, не зайвим буде обзавестися посудомийною машиною, таким чином не прийдеться споглядати гори тарілок і чашок в раковині. Домочадців потрібно привчати відразу прибирати за собою посуд зі столу і навіть по можливості мити. Завжди має діяти правило: класти предмети на місце, тоді не буде створюватися враження, що на кухні панує безлад, а господині буде значно легше проводити щоденний ритуал.

Порядок генерального прибирання


Не варто братися за все і відразу. Наводити порядок на кухні, як і в іншому приміщенні, потрібно поетапно. Для тих, хто працює по 12 годин, прибирання потрібно розділити по днях, а деякі обов'язки — делегувати. Вірне рішення — використовувати професійні миючі засоби для кухні, які можна купити на сайті https://uht24.com.ua/category/profesiyni-chistyachi-zasobi-dlya-kukhni. Вони моментально справляються з будь-якими видами забруднень, завдяки чому підтримувати чистоту можна без особливих зусиль.

План для господині, або як навести лад на кухні:

1. Починати прибирання найзручніше з зони приготування їжі. Тут накопичується багато жиру на: грубці, витяжці, в духовці, мікрохвильовій печі. Для його усунення досить нанести на губку миючий засіб, розподілити по поверхні, витримати кілька хвилин, після чого вимити і витерти насухо.
2. Навести порядок в холодильнику. Спочатку слід викинути продукти, термін зберігання яких закінчився, потім протерти полички, розкласти все на місця, попередньо наклеївши стікери з датами.
3. Перевірити на предмет чистоти гарнітур, полки, стільницю. Забруднення потрібно відмити. Зверніть увагу: ретельно продумана система зберігання економить місце і забезпечує можливість безперешкодно діставати необхідні предмети.
4. Виконати комплекс дій з очищення сантехніки. Слід ретельно відмити раковину, змішувач. При необхідності провести прочищення труб. Цю процедуру рекомендують виконувати один раз на місяць, тоді проточність каналізації не буде порушена, з сифона не з'явиться неприємний запах.
5. Обов'язково провести прибирання пилу та павутиння на підвіконнях, радіаторах, предметах освітлення. Без цього на кухні не буде забезпечена повна чистота.

Не забудьте вимити підлогу, це буде завершальний етап клінінгу. Кімната після проведення генерального прибирання виглядає естетично і чисто.

Корисні звички


Господиня, яка любить порядок, повинна привчити себе робити прибирання на кухні ввечері. Набагато приємніше вранці пити чай або каву в кімнаті, де панує чистота і порядок. Гори брудного посуду можуть зіпсувати настрій на цілий день. Адже доведеться витратити багато часу, щоб вимити тарілки, чашки, сковороди, каструлі, замість того, щоб займатися іншими справами.



Не варто захаращувати раковину. Вона повинна бути сухою і чистою. Посуд слід мити відразу після їжі, якщо на це немає часу, обзаведіться технікою, яка робить це без вашої участі. Завантажувати посудомийну машину можна протягом дня, а запускати її — у вечірній час, таким чином весь посуд вранці буде чистим.

Проводити генеральне прибирання слід не перед святами, а щомісяця. Воно повинно включати не тільки миття поверхонь, але і наведення повного порядку на полицях. Не намагайтеся зберігати начиння і зламану техніку. Використовуватися ці предмети не будуть, зате вони займають місце і створюють враження захаращеності.



Порядок і затишок на кухні - це не мрія, а цілком досяжні умови. Коли виробляються корисні звички, виконувати прибирання легко, оскільки всі дії здійснюються вже інтуїтивно. Правильний вибір миючих засобів значно полегшує цей процес, тому він перестає викликати негативні емоції, відбирати час і сили, бо наводити порядок в такому випадку можна швидко і якісно.





На правах реклами