Ми у Facebook
03.02.2021, 10:32

Ліквідація ТОВ

На сьогодні, процедура припинення діяльності ТОВ проходить набагато складніше та довше, аніж його створення та реєстрація.
Законодавством України передбачені наступні форми припинення діяльності ТОВ:

• реорганізація;
• примусова ліквідація;
• добровільна ліквідація;
• в результаті банкрутства фірми.

Процедура добровільної ліквідації ТОВ займає досить багато часу. Її складність починається вже з того моменту, коли було прийнято рішення про припинення діяльності компанії в добровільному порядку і заявлено про це офіційно державі.

Згідно із законодавством ліквідатор (як правило, спеціальна комісія), після внесення до реєстру інформації про те, що ТОВ перебуває в процесі припинення, повинен повідомити кредиторів. В цей же час подається звітність та проводяться перевірки Пенсійним фондом, Фондом соціального страхування, Центром зайнятості та Державної фіскальною службою. Тобто, процес досить складний, нервовий та немає гарантії, що він закінчиться позитивно.

Найбільші труднощі, частіше за все, виникають в процесі перевірки контролюючими органами. Якщо в процесі господарської діяльності податкова перевірка проводиться не в інтересах фірми, то в даному випадку все навпаки. Саме від того, як швидко вона пройде, залежить час, за який ТОВ зможе повністю закритися. Перш ніж починати перевірку, ліквідатором підприємства в обов'язковому порядку повинен бути затверджений і поданий ліквідаційний баланс. Так само до її початку, ТОВ повинно повністю розрахуватися перед кредиторами, закрити свої рахунки в банках і вирішити питання по виконавчим провадженням, якщо вони є.

В багатьох випадках, підприємці зіштовхуються з проблемами під час проведення ліквідації. Це обумовлено існуванням безліччю нюансів, як юридичних, так і практичних. Бізнесмени, які цінують свій час, обирають альтернативний вид ліквідації та звертаються до юристів. Компанія Imperium Lux пропонує до Вашої уваги послуги з ліквідації ТОВ, в тому числі і експрес-ліквідації. Більш того, ми радимо скористатися саме цією формою припинення діяльності фірми. Наші досвідчені спеціалісти знаходять вихід з будь-якої, навіть досить складної ситуації. Ми детально ознайомлюємося з кожним випадком окремо, надаємо консультації виважено та у повній відповідності з законами України. При цьому, ціна за послуги доступна будь-якому ТОВ. Ви можете звернути свою увагу на швидку ліквідацію ТОВ та припинити всі свої зв'язки з фірмою за декілька днів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ